peyzi

vinterjackor

Åh. Måst tipsa om dessa vinterjackor. Så snygga! Lätt dom snyggaste dunjackorna jag har sett hitils. Alla jackor kommer från monroeworld och de kostar runt tretusen kronor. 

Jag har den helsvarta jackan, med svart päls till höger. Det är helt klart den finaste vinterjackan jag haft. Den är kort i modellen och tight. Jag älskar den stora fluffiga pälskragen. Den sitter snyggt på och är riktigt varm och skön att ha på sig, det är det bästa med den. Att den både ser bra ut och håller värmen. Jag gillar att den har fickor med dragkedjor som är rymliga. Jag rymmer min iphone där i, kort och det man behöver om man inte har lust att ta med en väska.

Idag är det första advent. Här har vi inte tänt något ljust eller ätit något juligt fika. Istället har jag och Kevin haft sovmorgon, myst i sängen tills bara för en stund sedan. Senare i eftermiddag ska vi åka till Vetlanda och handla mat för veckan. Det är väl det som händer idag. Vad gör ni på första advent?

a good hairday

Pratade med min vän Elin i telefon i nästan fyra timmar igår. GUD vad jag saknar henne!! Vi pratade om julen, julminnen och så sa vi att om jag kommer hem på jul, så ska jag och hon filma en christmas tag ihop. De skulle vara så himla kul! Vårt "juliga" samtal gjorde att jag kom över min mapp med bilder från min jul förra året och såg bilderna på håret jag hade.. Åh. Ser ni lockarna. Jag hade precis köpt en ny hårförlängning. Mitt hår var så himla fint då! 

Hela dagen igår och dagen innan det har jag suttit och gjort massa julinlägg. Det kommer julklänningar, nyårsklänningar, inspiration för att åka i backen, med täckbyxor och snowboards mm.. Idag tänkte jag leta reda på fina julpynt eller kanske inspiration till hur man kan klä granen. Så lite såna inlägg blir det också. Kommer börja publicera dom första december. Sen ska jag försöka ha så många julinlägg som möjligt hela december ut. Så det blir lite julstämning här i bloggen, så vi kan inspireras och få julstämning ihop fram till jul.

 

min sommar

För några dagar sedan frågade jag på min snapchat vad några av er ville läsa om här på bloggen.  Bland annat så sa min vän från Öland jag skulle skriva om min sommar. Så absolut ska jag göra det! För er som inte vet så var jag där, i Öland i sommar, tillsammans med min kära vän Elin.

Jag och Elin var kolegor tidigare, vi träffades i februari detta året första gången, vi klickade direkt. Men hade oturen att jobba väldigt olika vilket gjorde att vi inte sågs så mycket och som "missade" varandra, när hon jobbade, var jag ledig osv.. Men någon dag och någon helg när vi kunde så träffades vi och hängde. Vi enades om att vi inte var så nöjda med tillvaron och ville göra något nytt. Vi ville göra det ihop. Dels för att båda vi, alltid gjort nya grejer ensamma innan, så vi kände att det skulle vara roligt att få ta del av något nytt tillsammans med någon. Vi ville åka på något ställe vi inte varit på innan, jobba med något vi inte gjort innan, få se och uppleva nya saker, samtidigt som vi skulle få lära känna varandra. 

Vi fick jobb i Öland, vi skulle jobba på ett poolområde på en camping och de hade personalstuga som vi kunde få bo i, så allt var liksom löst. Jobb, boende, ett nytt ställe och vi tillsammans. 

Det bästa av allt var att vi skulle få komma ner en vecka tidigare (midsommarveckan) än när vi skulle börja jobba, vilket vi tyckte var perfekt. Vi tänkte att då har vi god tid på oss att kolla upp olika grejer. Se efter om det gick att hyra cyklar, för att lättare ta sig runt. Kolla runt på närliggande campingar,  se efter var man kan handla mat och sånt. När man åker till ett nytt ställe vill man liksom "lära känna stället" såfort som möjligt. Sen tänkte vi också förbereda matlådor och lite sånna viktiga saker också.. Både jag och Elin hade haft fullt upp med jobb hela början på året, så vi kände också att den här första veckan skulle vara så himla bra för oss. Inte bara för att kunna förbereda och göra sig lite hemmastad, vi ville också att det skulle bli våran lilla "mini-semester" innan vi skulle börja jobba igen. Vi tänkte att eftersom vi ska jobba hela sommaren, så får vi alla fall en vecka som vi kan ta vara på. Vi längtade jättemycket till den här första veckan. Hade pratat massor om vad vi skulle vilja göra då. Vi skulle försöka hinna göra så mycket som möjligt, ifall man inte skulle hinna det senare på sommaren, då vi inte hade någon aning om hur vi skulle jobba. Vi ville "turista" lite, kolla in slottet, köra Gokart, bada, grilla någon kväll, mm.. Och så ville vi ta reda på vad vi skulle hitta på för kul på midsommar. Vi visste inte vad vi skulle göra än, eftersom vi inte hade någon ANING om var man kunde gå ut eller något, då vi aldrig varit där. Sånt ville vi givetvis kolla upp. Vi hade även bestämt att vi skulle åka in till Kalmar någon av de första dagarna och fixa allt inför midsommar, så man hade det klart inför helgen. I Kalmar tänkte vi blandannat fixa nagelförlängning, som vi förbokat, vi tänkte handla alkohol och köpa varsin fin krans som vi skulle ha på midsommar. Det såg vi fram emot och längtade till!

Men åh. Vilka blandade känslor vi hade också. Ändå från när vi fick jobbet, men som mest när dagarna till avfärd närmade sig, när vi packade ihop och när vi satt på tåget påväg ner. (Vi båda bodde i norrland då, så vi hade en resa på typ 24timmar (+-) framför oss. Vi åkte hemifrån mig på södag eftermiddag och var framme måndag vid halv 6 på eftermiddagen. ) Taggade var vi på att få bara fara och få göra något annat, få lära oss nya saker, lära känna varandra, lära känna nya männsikor och få se nya saker. Samtidigt som vi var lite kluvna och nervösa. Enda stunden var vi sådär taggade och positiva och ena stunden sa vi, att vi ska inte ha fööör höga förhoppningar, så vi inte blev besvikna, "det var trots allt på en camping vi skulle jobba". Så det var lite svängiga tankar och känslor. Men även om dom osäkra och negativa tankarna fanns där, så var vi ändå så pass positva och tänkte också "hur illa kan det liksom bli, vi få göra det bästa av situationen"

En liten sidenote: Asså jag har såå svårt att hålla det kort när jag skriver, samma sak när jag pratar, måste liksom berätta om allt runtom, för det blir mer inlevelse och det känns som man förstår mer då. Men försöker ändå hålla  det kortare, för hade jag skrivit verkligen allt hade det blivit en hel bok föfan, haha.

I alla fall, vi gjorde två byten på vägen ner, sista tåget hoppade vi av i Kalmar, (kan tillägga att de inte var så smidig resa ner,  då vi hade packat två FETA rullväskor VAR. Dom var så tunga att vi knappt orkade dra en.. (vi skyllde på att vi skulle liksom vara där en hel sommar hehe..) Från Kalmar tog vi en buss in till Öland. Första intrycket man fick av att först åka över bron och sen komma in i Öland, (haha det där lät lite perverst...) såg det så fint ut och det kändes så mysigt på något sätt. När vi väl var framme vid campingen rullade vi vår klumpiga packning till receptionen, hälsade på jämnåriga tjejer där inne och sen hämtade vår chef oss med bil. Åkte ner till gäststugorna där vi lämnde våra väskor och saker (återkommer till det sen), sen åkte vi direkt till poolområdet, fick en liten visning, vi fick två arbetströjor och så sa dom att vi skulle möta dom där igen klockan 11 dagen efter. 

Första natten i vår stuga. Det var känslor som kokade över som både jag och Elin svalde och tillslut somnade i vår lilla stuga.. På morgonen dagen efter fick vi genomgång på ställena vi skulle jobba och så fick vi schema för veckan....Vänta nu. Ja, ni läste rätt! VI FICK SCHEMA FÖR VECKAN. Varje dag hela veckan. Andra natten i vår stuga. Vi BRAST ihop. Vi grät i flera timmar. Det sjuka var, att vi skämtade med varandra på tåget på vägen ner, att "tänk så skulle det vara såhär (och så värsta tänkbara)" och för att sedan skratta bort det och bara "nä, men så illa kan det inte vara" och så VAR DET DE. Vi var ledsna för att vi kände oss lurade, för att ingenting blev som vi hade tänkt. Vi var ledsna över att vi inte kunde åka och handla och förbereda oss som vi tänkt eller när vi skulle kunna ha tid till det och vi hade knappt ätit ordentligt sen vi åkte hemifrån. Midsommar som vi sett så mycket fram emot skulle inte ens bli av. Alla kläder och skor vi tagit med oss som vi inte skulle hinna använda. Jobbet var inte som vi trodde och vårt boende, det var ett skämt. Vår stuga. Den var mindre än min lekstuga jag hade när jag var liten. Den innehöll två små träsängar på vardera sida, ett träbord emellan och ett minikylskåp. När dörren var stängd så var den inte ens tät, man såg ut genom en springa.. Vi hade myror som kröp överallt!! På väggarna, på golvet, på kylskåpet. Vi fick ha allt i resväskorna och ha dom stängda hela tiden för att inte få några insekter i våra grejer. Vi hade sängarna mitt i stugan (vi vågade inte ha dom mot väggen, eftersom de va så mycket äckliga kryp) Det var hemskt! Allt kändes hemskt. Just då ville vi bara dra hem igen! Vi kände oss så lurade, lurade för att där vi skulle bo inte ens räknas som ett hem i mina ögon, lurade för att vi åkte ner en vecka innan vi skulle börja jobba, för att få vara där och bo in oss, för att sen inte få det.

Vi jobbade hela veckan. Vi ville göra det bästa av det, även att vi skulle jobba över midsommar. Men vi hann aldrig köpa alkohol innan eller efter jobbet innan helgen, vi fick avboka vår nageltid i kalmar och inte hann vi köpa någon midsommar krans heller. Vi hann inte kolla vart vi skulle kunna gå ut på midsommar, ingenting. Trots det, gjorde vi oss i ordning på midsommar (kände mig ful utan naglar, tråkigt med ingen alkohol att förkröka med och ingen trevlig krans hade vi heller) men ut gick vi. Vi träffade några på campingen och åkte iväg med en buss tillsammans med dem, bussen var fylld med fulla och glada ungdomar och jag och Elin satt där som nyktra får i ett hörn. Vi hoppade av i Köpingsvik och hamnade på deras strandbar med folket vi träffat på innan bussen, beställde in drinkar och sen fick vi en rätt trevlig kväll tillslut. Men gud så mycket roligare vi hade haft utan alla omständigheter. Men jag är ändå glad att vi gick ut i alla fall och vi gjorde det bästa av kvällen.

Eftersom vi knappt var lediga, tog det väldigt lång tid innan vi kunde införskaffa insektsmedel och det var något vi verkligen behövde til stugan. Efter vi äntligen införskaffat det så blev de liite bättre. Vi hade 3 burkar radar som vi spraybombade rummet med emellanåt resten av sommaren. Det dök fan upp mer spindlar i den där jävla stugen än vad jag sett i mitt hus i hela mitt liv. Lika jävla rädda var vi varje gång, lika nojjiga varje dag och natt. Jag låg fan och sov med ett halvt öga öppet hela sommaren.. 

En av våra första och värsta nätter i stugan. Elin vaknade en natt av att det kröp en myra på hennes arm!!! och en annan natt, en av de första nätterna i stugan, när jag precis hade somnat så väckte Elin mig och försökte säga med en lugn röst (för att hålla mig lugn) "Det är en spindel i taket Pernilla" Sidenote: (Jag har SPINDELFOBI. Elin med, men inte riktigt lika mycket som jag har. Jag är extrem. Ni som varit på Öland vet att det är en jäävla massa spindlar där. Ni kanske undrar varför jag for dit om jag nu visste detta? Jag hade tänkt på det innan jag åkte och jag var nervös över det, men  jag försökte liksom klappa mig själv på axeln och säga till mig själv att du klarar det ändå, du kan inte missa en sån här möjlighet för att du är rädd för spindlar.) JAG FLÖG UPP. Jag skrek, jag började gråta, Elin började gråta, vi kastade på oss kläderna och fort så var vi utanför stugan. Stod och hoppade och grät och hade rysningar i hela kroppen. Elin (så jävla modig) sa att vi måste få bort den, för vart fan skulle vi sova annars?? Så emot min vilja, efter många om och men, gick vi in i stugan igen.. Försiktigt, Elin före och jag precis efter. Det var snetak där inne och i mitten i taket var det en list, det var där den satt, halvt under listen. "Vår plan" var att lysa med mobilen på den och så skulle Elin döda den med en flugsmälla eller sop eller något. När jag lös på den började den sprattla sådär äckligt med benen och FYFAN vad HUGE den var!!! Jag grät ännu mer och SPRANG ut igen, Elin efter. Vi gick till servicehusen och jag spenderade hela natten där, sittandes vid ett bord. Väntade på att någon skulle vakna och fråga om den personen kunde döda den åt oss. Klockan 8 på morgonen kom en kvinna som städade och hjälpte oss.  

Det var en annan tråkig sak som vi fick vara med om denna sommar. Vuxenmobbning. Jag mår illa när jag tänker tillbaka till det. En kolega, en vuxen kvinna som jobbade där med oss i sommar hon behandlade främst jag och Elin så fruktansvärt dålig. Men också många andra kolegor. Jag och Elin vi vet att som hon behandlade oss på arbetet, det är absolut inte okej! Vi sa ifrån. Vi är förmodligen dom enda också som sagt ifrån, med tanke på att hon inte verkade gilla oss sen. Hon fick oss att framstå som mycket sämre än vad vi vet att vi är.  Hon fick oss att ta saker som vi inte egentligen förtjänade att ta! Hon pratade skit om de anställda. Hon bidrog inte med NÅGOT på jobbet. Jag orkar inte gå in på allt.. Tycker bara att det är skrämmade och ledsamt! Att man i den åldern inte har kommit längre. Att man är 55-60 år och låter i munnen som om man fortfarande gick på högstadiet.. Men sen vill jag också säga tack till henne. För du, du visade en precis hur man INTE ska vara, speciellt inte som vuxen. Du fick mig att se hur fult det ser ut som kund när personal sitter på bord och hänger över disken, för det gjorde du. Så tack för det. Resten, att du pratade skit om mig och mina vänner, att du fick mig och Elin och många andra att gå med en tung sten i halsen och ångest över öronen varje dag till jobbet, FYFAN för dig, fyfan för det! Jag hoppas att karma slår tillbaka på dig!

 

Vi hade också en riktigt bra och rolig sommar när vi väl var lediga! Våra lediga dagar det var det roligaste och det bästa med sommaren. Dom dagarna var guld värda. Då hade vi skitkul och glömde allt det här andra. Vi lärde känna några fantastiska tjejer! Bella och Annie var vi mest med men också mycket med Bea och Miranda. Vi Umgicks såfort vi slutade, hade myskvällar och VARJE gång vi var lediga åkte vi in till Borgholm och festade.  Det tråkiga var att vi inte var ledig en enda helgdag, vi var oftast lediga onsdagar och torsdagar. Men det som var tur med det var att onsdag betyder lill-lördag och i Borgholm på Strand hotell hade dom alltid något på onsdags kvällar! Sen var vi en lördag på Harrys med och någon kväll på strandbaren i Köpingsvik.  När vi var lediga om det var väder så solade vi på dagen och någon gång gick vi runt i Borgholm och kikade och en gång åkte vi in till Kalmar och fixade naglarna och shoppade. Vi hann också ta tåget till Sävsjö, hälsa på min kille och Alle. Vi sov över hos Alle i Vetlanda och tatuerade oss morgonen därpå. Jag gjorde en text på foten och Elin gjorde sin första tatuering, som var ett par rosor på axeln. Det bästa med Öland.  Det var Elin. Att jag och hon fick chansen att komma varandra så nära och att vi fanns där för varandra, att vi gick igenom allt ihop. Nu idag är hon en av mina bästa vänner! Det bästa var också  att vi tog vara på all ledig tid, att vi bara glömmde just då allting och bara gjorde något kul! Att vi fick lära känna så fina tjejer och att det var roligt att festa där och att det var så mysigt och fint. 

Jag vet att texten är väldigt grå och åskig. Jag har lagt allt bakom mig och gått vidare. Jag har tagit lärdom av de svåra stunderna och blivit några erfarenheter rikare. Jag ångrar inte att jag åkte dit. För att om jag aldrig åkt dit, så hade jag missat dom positva sakerna sommaren har givit mig. Jag och Elin har ett minne att se tillbaka på, ingenting av det jag skrev innan hade vi aldrig gjort om vi aldrig åkt, eller om vi hade gett upp och åkt hem.  

Det var min sommar. Hur var din?

Upp