peyzi

1 DECEMBER

Idag är det 1 December. Jag började morgonen med att skrapa en lucka på min adventskalender. I år fick jag en triss-kalender av mamma. (Hur kul hade det inte varit att faktiskt vinna och hur perfekt vore de inte just nu när jag verkligen skulle behöva det). Nu sitter jag under en mysig filt, dricker varmchoklad och tänkte köra en Christmas tag här på bloggen och svara på lite julfrågor. smile

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar är så himla gott!!

Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar.

Vad framkallar mest stämning under december? Julpyntet, ute i städerna och i hemmet. Snö, Julmusik (nån som vet någon bra lista?), lussebullar och julskinka.

Hemma eller borta? Jag har alltid firat jul hemma. Tills för något år sedan, då mina föräldrar särade på sig. Då kan man som int fira "hemma" längre. Men hemma som där jag har växt upp, då är svaret hemma. 

Utomlands eller Sverige? Int i ett varmt land i alla fall, för att jag vill ha snö för att he ska kännas jul för mig.

Köttbullar eller prinskorv? Ehm he måst ju vara båda på julen..

Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender.

När vill du att snön ska falla? I november och så skare va snö heela december. Detta är första gången ever jag ser grön gräsmatta ute och he är för att ja ä i Småland.

När tycker du att det är dags att pynta? När jag har eget, så vill jag ha det pyntat och julgran hela december.

Blir du oftad mättad när julen är slut? Nä. Jag tyck he gå alldels för fort.. Men när julen väl ha varit då känns vintern ganska onödig. Om man int bo i ett fjäll å kan åka snowboard. 

Julkorv eller julskinka? vafan julkorv? He lät int alls gott.. men julskinka är sjukt gott på macka!

Vilken är din favorit julfilm? Åh, javet precis! Det måste va den här filmen näre ä en kvinna som bo i en liten stuga typ utanför London och en kvinna som bo i nåt stort city och ha världen drömhus, å sen byt dom boende. haha äre nån som fattar vilken film ja mena? Kommer aldrig ihåg namn..

Konstigaste julklappen? haha jag fick en tecknad Bratz film när jag typ va 19 år eller nå..

Favorit julgodis? After eight, toffifee, skumtomtar, dumlekakor, lindt lindor, lussebullar, mandariner

Vart firar du jul i år? I år kommer jag inte att fira i min hemstad. Utan jag kommer åka till Göteborg, till min bästa vän Elin och fira jul tillsammans med henne. 

Hur ser en julafton ut för dig? För det mesta bara äter vi haha.. Går upp tidigt på morgonen och fixar i ordning mig, medans min mamma brukar göra gröt. När gröten är klar sätter vi oss till bords. Morfar och Antia var med förra året. Till gröten brukar vi äta nybakat brö som Anita bakat, på mackorna har vi ägg och kaviar eller julskinka och starksenap, eller ost. Här brukar jag äta typ hur mycket som helst. Jag tar åtminstonde en macka med varje pålägg på och sen ännumer. Så himla gott! Speciellt för mig som älskar bröd annars. (javet, så himla dåligt egentligen, men så gott) Sen åkte morfar och Anita iväg för att fira jul med Anitas släkt. De brukar vara varannat år med dom och varannat med oss. Kvar var jag, mamma och min brorsa. och vad gjorde vi? typ ingenting haha.. Pratade, kollade på julfilmer som gick på tv, kollade på kalle anka och käkade julgodis. Efter Kalle brukar vi äta julbord. Förra året kom pappa och åt julbord med oss och även min gudfar Tony. Det är inte mycket jag gillar på julbord, hatar all sill och allt vad det nu är.. Det jag äter är prinskorv, köttbullar, julskinka, skivade ägg, potatis och brunsås, (jag brukar alltid be om brunsås till julbrodet (för att jag måste alltid ha någon slags sås till min mat) och så mackor till det. Efter julbordet så hänger vi i soffan igen och har matkoma och kollar på tv. Sist av allt öppnar vi julklappar. Förra året åkte vi med pappa hem efter vi öppnat julklappar och fortsatte julen där, med att öppna julklapparna från honom. 

Vad önskar du dig i år? Jag önskar mig hörluar, uggs, en finare kappa som jag kan ha till klänningar och kjolar när jag går ut, vantar, mössa, ett par feta googels, koppar från kerstin tillberg, YSL black opium parfym och höst samt vinterkläder. Min garderob består av 90% sommarkläder i och med att jag alltid lyckats vara arbetslös under hösten och det är då man fyndar dom snyggaste plaggen för både vintern och hösten. Efter jul finns de bara skit i butikerna fram till våren, då finns de hur mycket fint som helst och sen under sommaren finns de ingenting igen and so on.

Vad gör du första december? Det är torsdag idag, vilket betyder att de kommer ut ett nytt avsnitt av både svartsjön och Wahlgrens värld, så det ska jag kolla på. Hade jättegärna velat gå och köpa lussebullar också!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas