peyzi

vantrivs och har ångest

Vad gör man om man vantrivs med sin livssituation? Den frågan och dens följdfrågor kommer upp i mitt huvud var och varannan dag. 

Det finns en fördel med att bo där jag bor idag. En fördel är att här i småland kan du enkelt ta dig iväg till olika städer samt huvudstäderna med buss eller tåg, vilket är en befriande känsla, till jämförelse med där jag har vuxit upp. 

Nackdelar. Det så många anledningar som jag inte kan skriva om här. Men av det jag kan skriva kommer jag att dela med mig av. En nackdel är att jag inte har några vänner här. Det är SÅ jobbigt och jag känner mig så himla ensam. Jag har ingen släkt eller familj här heller, det tycker jag också är jobbigt. Men det är ändå något som går bra, för att jag vet att jag kan hälsa på när jag vill. Så det går ändå bra. Men kombinationen av ingen släkt och inga vänner, det får mig att känna mig så ensam. Hur hittar man ens vänner i den här åldern? Alla vänner jag lärt känna ha vart genom skola eller jobb. Om man inte har den möjligheten, vad gör man då?

En annan sak jag vantrivs med är boendesituationen. Kommer inte gå in på alla orsaker. men en är att jag, som ni flesta av er vet, har bott i en resväska i fyra år, snart fem.. Det enda jag längtar efter är ett eget hem, en plats jag kan ha mina saker i och där jag kan känna mig hemma. Skaffa katt, inreda och vara hemma. Detta ger mig ångest varje dag, att jag inte har ett hem. 

Allt känns så himla hopplöst för mig vissa dagar.. Vissa dagar kan jag komma in i ett mode, där jag börjar jobba mot mina drömmar, är glad, målinriktad, har förhoppningar och ser bara möjligheter. Men sedan nästa dag, då finns det inte alls där och jag tycker då inte att det är någon idé att ens försöka. Istället börjar jag undrar vart jag är i livet, vad jag ska göra och plötsligt blir jag helt vilsen. Då kommer ångesten. 

Idag har varit en otroligt ångestladdad dag. Det har varit en riktigt tung eftermiddag, med både tårar och ångest. När väckaren ringde, då ville jag inte gå upp ur sängen. Jag ville typ stänga av väckaren och somna om och sova bort hela dagen, för en negativ tanke sa att jag ändå inte hade något att göra.. men jag lyckades skaka loss den tanken och kliva upp. Drack ett glas vatten, bytte om till träningskläder och sen körde jag ett cardiopass med fokus på rumpa, några rumpövningar och magövningar. Det blev ett bra pass och jag blev glad och stolt över att jag tog mig upp och tränade istället för att ligga kvar i sängen. När jag hade tränat färdigt, började K laga omelett till oss. Jag tänkte då att medans han gör det, kan jag passa på att ringa A-kassan. Vilket jag gjorde också. Det här var  typ 78e samtalet jag har ringt sedan jag började ansöka.. Där hare varit så mycket frustation hit och dit som jag inte ens orka gå in på. (Detsamma gäller AF..) Nu va de nåt annat strul som jag måste fixa och som förmodligen kommer dröja till nästa år. Så det var kortfattat ett samtal som sa att jag inte skulle ha ett öre denna månaden. Ångesten då... Ångest av att jag inte kommer kunna köpa något.. Varken någon mat.. eller ens hygienartiklar.. Ångesten över att inte kunna ge bort något i julklapp till någon detta år heller.. Ångesten över att inte kunna köpa någon nyårsklänning eller julklänning. Ångesten över mina planer över jul och nyår.. Ångesten av att jag inte kommer kunna göra något överhuvudtaget i december... 

Sen satte jag mig vid datorn för att kolla på yt medans ja åt upp. Detta gjorde att jag började må bättre, där och då. Sen gick jag och duschade. Därefter hände en sak som gjorde att jag fick ångest och kände mig upprörd, arg och ledsen. (Kan tyvärr inte dela med mig om vad som hände.) Sen satte jag mig vid datorn för att söka jobb. Gick in på platsbanken och fyllde i hur många kategorier som helst, alla mina erfareneheter, alla tänkbara orter, län osv, fyllde i supermycket för att det skulle bli mer jobb att välja emellan. De kom fram 14 arbeten, varav 1 kunde jag söka. Sen gick jag in på tre andra jobbhemsidor och sökte på alla möjliga orter osv. Hittade inget arbete jag kunde söka på någon av hemsidorna. Då kände jag det jag nämnde i början av detta inlägg. Att jag vantrivs. Min situation och alla frågetecken. Strax därefter kommer tårarna. Jag bara grät och grät och K försökte prata med mig och jag kunde inte säga varför jag var ledsen. Det var helt enkelt för mycket. För mycket frågetecken och för mycket ångest och jag kunde inte sluta gråta. När jag hade lugnat ner mig bestämde jag mig för att skriva det här inlägget. Varför ska jag dölja att jag är ledsen? Varför ska man bara visa den perfekta ytan i alla sociala medier? Det här ska inte kännas pinsamt. Men för mig gör det de. Jag målar upp en fasad om att allt är bra och jag mår så bra. Men jag mår fan skit! Jag är arbetslös och jag lever i en resväska.. Va ska jag göra? Jag vill inte ha det såhär! 

FINT UNDER

 

Kolla vad mycke snygga underkläder det finns på Nelly nu! Vill klicka hemma alla.. Såg även att det fanns väldigt fina Här också. 

och inte för att glömma så är det fortfarande black friday erbjudande, med koden BLACK20 får ni 20% om ni handlar idag!

1 Advent är det idag. Jag är såå himla sugen på lussebullar. Skulle vilja gå och köpa det. Sen mysa ner sig i sängen och lyssna på julmusik. Äta lussebullar och dricka varmchoklad. Vad gör ni på första advent? kram 

BLACK FRIDAY

NELLY 20% rabatt på ALLT Kod: BLACK20 Här

KICKS black friday: 20-25% rabatt, unika erbjudanden fredag - måndag. (idag äre 25% rabatt på parfymer! På måndag äre 20% på Anastasias produkter!!) Här

JUNKYARD 30% rabatt på NIKE Här

PIERCING.NU (from 20.00 ikv) 30% rabatt på ALLT. Kod:BLACK16

LYKO 3 för 2 på ALLT Här

LENSWAY 20% på alla solglasögon

RAPUNZEL 24% rabatt på ALLT. Här

REBECCA STELLA har 30% på ordinarie priser till måndag. Här

IVYREVEL har upp till 70% på svarta plagg. Här

CHIQUELLE har 30% rabatt på favoriter, nyheter och top 10 säljare! Kod: BLACK Här

BOOZT black friday startar ikväll kl 22.00! Rabatter på hela hemsidan Här

MADLADY 20% rabatt på ALLT Här

NA-KD 25% rabatt på ordinarie priser Här

TOBI 60% rabatt på allt svart! 50% rabatt på hela sidan! Här

RAGLADY 20% rabatt på allt svart. Kod: BLK20 Här

ASOS 20% rabatt på ALLT. Kod: GOGOGO här

CERVERA 20% rabatt Kod: club20black Här

ELEVEN har 20% på ghd idag fram till söndag. Här

HAVE2HAVE har 20% rabatt på ALLT fram till måndag. Här med koden "20BLK" Dom här klackarna tyckte jag va fina.

 

Black friday är snart här!! Dom har börjat tjuvstarta på endel sidor nu, Jag länkar några erbjudanden här nere. Åh, jag är så avundsjuk på er som kan shoppa denna helg!!  

Q/A

Har du några piercingar?

Jag har två piercingar, på tungan och i naveln! Har dock tagit ut min navelpiercing nu, för min kropp hade stött ut den så mycket, så att jag inte vågade ha kvar den något mer. Vilket är sjukt synd, för jag gillade den!

Vad har du på dig just nu?

Nikemjukis och ett svart linne jag köpte i London förra året 

Vilken årstid är bäst?

Helt klart sommaren!

Hur ser den perfekta morgonen ut för dig?

En helgmorgon utan planer, när jag får sova hur länge jag vill, kliva upp, stretcha & träna, sen göra en god frukost och lägga sig i soffan eller i sängen igen och mysa länge.. 

Vad tycker du mest om hos dig själv?

Min kreativa sida. Att jag inte ger upp även om det är tufft

Vad är du bra på?

Jag är bra på att köra Gokart, att komma i tid (tidspessimist), bra på smink och styling, att se de positiva hos människor, jag är en bra lyssnare och jag är bra på att laga mat (några snabba sådär, är bra på massa andra saker)

Sover du hellre själv än tillsammans med någon?

haha.. Jag sover aldrig själv! Jag avskyr det. Så jag sover hellre tillsammans med någon, helst sover jag med Kevin.

Vem i din familj har du mest gemensamt med?

Vilken svår fråga.. Asså alla i min familj tycker jag är väldigt väldigt olika. Alla gillar olika saker och är duktig på olika grejer. Jag utskiljer mig ganska mycket från min familj med mina intressen och hur jag vill leva och var jag vill bo mm. Båda mina föräldrar är dumtjuriga när det kommer till sport och det är jag med. ​ ​Men just mest gemensamt skulle jag nog säga min bror, för när vi väl umgås och snackar så förstår vi varandra på ett sätt som inte mina föräldrar skulle göra. 

Är du romatisk?

Ja

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen?

Jag hade inte gjort det, för att OM det tog slut, så skulle jag inte vilja ha mitt x namn på armen. 

Vad gillar du för stil hos tjejer och hos en kille?

Hos tjejer gillar jag väldigt blandat.  ex Lovisa Barkmans, Filippa Hägg, Therese Kudzak, Upcloseandstylish och Desiperkins på insta. men sen tycker jag också om Fanny Lyckman och yt Antys stil som är väldigt ball. En kille är snyggast i en bekväm men ändå genomtänkt stil, lite classy men inte för uppklätt. 

Vad ogillar du mest med dig själv?

Att jag övertänker så mycket. Att jag har socialfobi (det är jobbigt och det förstör och försvårar så mycket) När det gäller utseendet så är det mina halgus valgus på fötterna, de gör ont och känner mig inte bekväm utan sockar.

Finns det något i ditt liv som du ångrar?

Jag ångrar saker som jag som yngre gjorde och hur mitt yngre jag var

Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?

Att jag är blyg eller kaxig typ.. Men när man känner mig så vet man att jag verkligen inte är det! 

Vilket är det bästa sättet att ragga på dig?

Va social, omtänksam och öppen, charmig och flirtig

Är du bortskämd?

Nej

Var du aktiv i skolan?

Jag skolkade ganska mycket i slutet på gymnasiet men jag har alltid gjort det jag ska göra och när jag väl pluggar så pluggar jag MYCKET, för att jag behöver mycket mer tid och massa olika metoder för att jag ska komma ihåg saker.

Favoritdryck på morgonen?

Juice eller tea!

När brukar du oftast gå och lägga dig?

Minns inte senaste gången jag somnade innan 12, så de säger väl en del?

Är du blyg?

Ja, därav socialfobi som spökar. Men jag gillar att lära känna nya människor, älskar att umgås med massa folk och träffa nya människor, samtidigt som jag tycker det är SKITjobbigt och sväljer ner en ångestklump gång på gång.. När man känner mig så är jag inte blyg på långa vägar.

Sysslar du med någon idrott?

Nej de gör jag inte. Tycker dock att det är tråkigt då jag tycker idrott är riktigt kul. Skulle lätt kunna börja spela innebandy igen, det är svinkul!laughing

Nästa mål i ditt liv?

Jag har väldigt många mål. Men för att överhuvudtaget kunna uppfylla någon av dem så måste jag först och främst ha ett jobb, så det är mitt första mål just nu. Sen så fort jag har fått det, så är nästa mål att flytta till egen lägenhet med Kevin.

Hur svarar du i mobilen?

"Hallå" om det är ett nummer jag inte känner igen så svarar jag "Hej de ä Pernilla"

Brukar du komma i tid?

Ja. Som jag skrev i en av frågorna innan så är jag tidspessimist. Exempel, jag ska åka buss och den går 08.17 säger vi, då kan jag redan stå vid hållplatsen kl 8 haha.. Detsamma gäller när jag ska gå upp till något, ställer alltid väckaren för tidigt, brukar ha en timme kvar innan jag behöver gå när jag är klar. Så typiskt mig..

När mår du bra?

När jag är med Kevin, När mina nära och kära mår bra, När jag har något att se fram emot, när jag tränar regelbundet, och när jag gör något jag tycker är roligt.

Vanligaste färg på dina kläder?

Jag har alltid på mig något svart. Om det inte är kläderna så kanske de är en jacka eller skorna osv

Beroende av?

Internet, välmående och sällskap haha..

Vem behöver du mest just nu?

EEEEllliiiinnnnn, min älskade bästa vän! Har träffat henne alldeles alldeles förlite detta år! Gör ont i kompishjärtat!!

Vad får du oftast komplimanger för?

Oftast? jag vet inte, känns som de oftast är olika. Kan va ett plagg eller ett par skor, mitt hår, min makeup eller en kroppsdel.

Utmaning träningspass

Idag när jag klev upp satte jag igång med ett träningspass direkt. Jag tyckte det var riktigt svettigt och jobbigt. Ni måste prova det! 

Jag använder mig av en intervallapp, där jag själv ställer in utifrån vad jag ska göra. Idag såg det ut såhär, Rounds 4, Worktime 45sec, Rest time 23sec. När man kör intervall så behöver man inte ha rest time om man inte vill, men jag kör alltid med det just nu, det gör att jag hinner byta träningsposition och andas lite, ibland hinner jag ta några klunkar vatten, vilket jag tycker känns bra. Just nu kör jag 23 sec och det känns som en bra vilotid, skulle nog kunna dra ner det till 20, men de kanske blir nästa vecka. Såhär såg passet ut, (kom ihåg att stretcha först)

- Jumping jacks, Hopprep, Step upsJumping lunges x3 (3 varv.) Efter det,

- Springa på ett och samma ställe i 3min, Hoppa jämfota 3min

När jag gör Step ups använder jag mig av det jag har, så det fick bli en köksstol. Med en hög köksstol kör jag 20 stycken på den tiden,10 med vänster och 10 med höger. Sen försöker jag lägga på eftersom. Har du något lägre att göra övningen på, så hinner man flera. Ett tips är att köra en gång och se hur många man hinner med, och dela upp det per ben. Försök alltid hinna din siffra, speciellt sista varvet! Så kan man tänka med alla övningar om man vill, för att puscha sig själv.

Skulle vara kul om ni utmanade er med detta pass och sedan kommenterar här nedan hur det gick. Lycka till!

 

RAGLADY WANTIES

 Allt hittar ni på Raglady.se Jag hittar alltid massor med fina accessoarer där. Så himla mycket snyggt!! Allt på bilden vill jag ha. Väskan från Versace är en favorit och ser ni va fint det skulle vara ihop med Oddmolly vantarna. Drömkombon! 

ge bort en personlig adventskalender

 

 

När jag fick syn på kalendern så fick jag SÅN lust att göra en!! Jag hade velat ge en sån här till min bästa vän! Jag kommer tyvärr inte kunna göra det i år, dels för att vi kommer inte hinna ses innan 1 dec och också för att min plånbok ekar tom. Men annars hade jag verkligen så himla gärna velat göra detta. Jag älskar personliga presenter och det här är ett överös av det.

Kalenderna kan ni springa in och köpa hos närmaste Lagerhause butik, annars kan ni beställa HÄR. Om ni börjar planera inom de närmsta dagarna hinner ni göra färdigt den till den 1a. 

 

Tips på vad man kan lägga i.. och hur du kan strukturera upp det. Det är 24 påsar som är 15cm bred och 28cm hög, så dom är rätt rymliga!

Tips 1. Är det något som du verkligen skulle vilja lägga i en utav påsarna som inte ryms, då skulle du kunna slå in den saken i ett annat paket, klistra på nummerlappen för dagens lucka på det paketet och lägga ett fint julkort eller kort i påsen, där det står typ att "dagens lucka finns i paketet" eller kanske ett rim, eller en letråd om vad det kan innehålla. Gör du flera stora paket, är en idé att slå in paketen i olika färger och nämna i kortet att " idag får du öppna det röda paketet, hoppas det passar" tex.

Tips 2. Är att tänka igenom dagarna. Lucka 10 är en lördag, då kanske man kan lägga ett par snygga trosor i det paketet, lägga i en lapp där det står " ta på dig dom här, gå ut och dansa loss ikväll" typ.. haha. Eller lucka 13, då är det Lucia, då kanske man lägger i silver glitter (för stämningens skull hehe) och en liten peng som hen kan använda för att köpa lussebullar.

Tips 3. Fyll en lucka eller flera med fina paket som personen önskat sig. Det kan vara 1 eller 5 eller 3 luckor, det är upp till dig och hur mycket pengar du vill lägga. Luckorna kanske då är en klänning som du vet att din kompis verkligen vill ha, ett par örhängen och presentkort säger vi. Då plockar du ut 3 dar från kalendern som du vill att hon ska få dom här fina paketen. Det kan vara i slutet, att hon får presentkortet den 22a och örhängena den 23e och på julafton (sista luckan) så får hon klänningen tex. Eller att du plockar ut några dagar mitt i bara, så det blir värsta överraskningen mitt i vardagen, typ en tisdagmorgon innan hon ska till jobbet likosm.. Hur bra skulle inte dan va att starta på det sättet!? 

Tips 4. Saker du kan lägga i resterande luckor. En lott, eller ett juligt kort där det står något fint., Du kan berätta hur mycket du tycker om hen eller påminna om något roligt minne ni har ihop. Fyll resterande luckor med hens favoritgodis. De kan ligga en chokladbit i en lucka, en chokladkaka i nästa, en godispåse i den fjärde ex.. Skumtomtar?? 

Planera! Börja med att skriva ner lucka 1-24 på ett papper och planera vad du ska lägga i varje lucka. Räkna sedan på ett ungefär på vad det kan kosta, innan du köper något. Tänk på att om ni tycker det blir mycket pengar, så kan ni tex när ni ska köpa godis till luckorna köpa choklad för 3 för 2 erbjudanden, eller plocka EN påse på hemmakväll med pappersgodis och sortera ut i vardera lucka ex, för att det ska bli billigare.

Jag hoppas ni gillade mitt julkalender tips! och lycka till med den. Ni kan kommentera här nedan om ni gör en och berätta vad ni hittade på att lägga i luckorna. Hoppas ni får en mysig torsdags eftermiddag. Kram

HAIR EXTENSION CASE

En sån här vill jag införskaffa. Jag vet aldrig var jag ska lägga mitt löshår när jag inte använder det.. Just nu har jag det i förpackningen som håret kommer i, vilket är en alldeles för liten plastförpackning. Det känns som att håret slits massa varje gång man lägger ner det och tar upp det.Sen brukar förpackningarna spricka efter ett tag så att håret hänger ut. Håret formar sig också efter hur det ligger där inne i påsen och även fästena. Vilket gör att jag måste styla till det extra varje gång (=slits extra) och det är svårare att få fästena osynliga om de blivit böjda.

Den här påsen ser helt fantastisk ut. Bara att klämma fast håret längst upp, hänga in det i denna vida påse och hänga undan. Bra med utrymme till håret och det finns ingen risk att varken fästena eller håret ändrar form under tiden man inte använder det heller. Perfekt!

Ni hittar hårpåsen på Rapunzel (här) för 269kr.

mina tankar kring mat genom åren och podd tips

Jag tänkte egentligen blogga om vänskap idag. Men jag lyssnade på podd igår kväll och jag blev så tagen och ville tipsa er nu nu nu! 

Innan jag skulle somna igår låg jag och lyssnade på Anorlexia. Helt nyfunnen podd för min del och jag gillar den supermycket! Det är två tjejer som tidigare haft Anorexia och de pratar om allt kring sjukdomen, tex tankar, erfarenheter, hur dom ser på det idag vs då, vad dom tycker man kan göra om man misstänker att någon i sin närhet har det och mycket mycket mer. 

Jag tycker att det är jättebra att dom pratar om det här och jag lovar att det kommer hjälpa många där ute! Riktigt bra och starkt av er tjejer! 

Jag har haft lite olika förhållande till mat. Jag tänkte berätta om hur det har sett ut för mig genom åren. För visst är det viktigt att prata om. 

Jag tävlade i gokart när jag var liten. Detta gjorde jag i ca 7 år, under hela lågstadiet och upp till sista året i mellanstadiet. Alla 7 år hade jag en bra syn på mat, men de fanns även en stund då jag inte gjorde det. Jag vet inte vilket år det var eller hur gammal jag var då. Jag minns inte heller om det var under en sommar, eller om det kanske hände två gånger på ett och samma år och inget mer. Det vet jag inte. Jag minns bara tanken jag hade.


Jag minns att det någon få gång hände att jag vid matbordet vägrade äta, jag skrek, grät och ville verkligen inte. Jag minns att jag trodde att mina föräldrar hade lagt någon "förhäxning" i maten som skulle göra mig fet. Hur sjukt?? Lilla jag, som typ lekte med barbie, tänkte på mat på det sättet? Jag minns också att när jag hade på mig min gokartoverall, att jag gick och höll in magen?? En annan sak var att både föraren och gokarten tillsammans skulle ligga mellan en viss vikt, för att kunna tävla, annars blev man diskad från tävlingen. Rätta mig om jag har fel, men jag tror, att en lättare gokart går snabbare än en tung. Då blir det inte rättvist, därför skulle tävlande ligga mellan en viss vikt. En del vägde som man skulle, gjorde man inte det, då fick man sätta fast vikter på karten. Jag hade typ så många vikter att det inte fick plats mer.. Pappa var orolig efter varje race, när dom satte mig på vågen, att jag skulle gått ner nåt gram under racet och att de lilla skulle göra att vi int gick igenom viktklassen. Som tur var hände aldrig det. Men på tal om det, jag minns, att jag tänkte där och då att siffrorna var superviktiga för mig och jag hoppades att jag inte skulle se på vågen att jag börjat väga mer. Det var liksom viktigt för mig?? För lilla mig?! 

Det som skrämmer mig är att en ätstörning kan växa fram redan i ett barns huvud. 

Ett annat minne jag har från min barndom, är att jag och en kompis är ute och hoppar studsmatta, vi kanske går i fyran eller något, sen sitter vi där på studsmattan och drar in magen för varandra?? och drar i skinnet på våra beniga barns-kroppar och säger "såhär lite/mycke kan jag dra ut här" vi liksom tror att vi har något slags fett på kroppen.. Så ska det inte va! Hur kommer det sig ens att man tänker på sånt så långt ner i åldern? Hur står det då till nu, med tanke på alla sociala medier?

I högstadiet, när jag kommit in i puberteten då åt jag huuur mycket som helst. Till middag kunde jag äta upp en hel ugnspannkaka med smör och sylt på helt själv, till kvällsfika rostade jag upp nästan ett helt paket med rostbröd, varje kväll. Det fortsatte upp i gymnasiet. Här hade jag dock inte möjligheten att äta så mycket, eftersom jag bodde i en studentlägenhet och hade begränsat med pengar. Så då levde jag typ på endast snabbmakaroner. I början av månaden hade man kanske korv eller köttbullar till makaronerna, sen hade man bara ketchup och i slutet åt man bara makaronerna med typ smör i haha.. Sista året i gymnasiet så hade vi 6-8 (minns inte exakt) veckors praktik innan jul. Då pendlade jag till Växjö och hade praktik där. Den här perioden fick jag nåt dille om att äta nyttigare. Köpte fisk (som jag annars inte alls äter, tycker inte om det) och en påse frysgrönsaker, så gjorde jag flera små matlådor av det. Så kunde jag typ käka bara en sån matlåda på en hel dag och äta nåt knäckebröd på kvällen. De va ju inte direkt hälsosamt.. De va inte för att jag tyckte om det eller för att jag var sugen på det, jag gjorde det bara för dumma tankar i huvudet.. Men som tur är höll de bara på i den perioden. 

En annan liknande period hade jag när jag jobbade som Make up Artist. Jag hade jättelånga arbetsdagar och då är det extra viktigt att man får i sig näring och energi. Nej, då kunde jag dra i mig endast ett ägg på morgonen, sen hade jag en liten matlåda som jag åt typ 9, halv 10 på kvällen. Då hade jag vart utan mat i 12 timmar eller mer och arbetat hela hela dagen. Så himla dumt!

I sommar hade jag skitdåliga matvanor också. Då handlade det inte om att jag inte åt, för jo, jag åt och jag åt mycket. Men jag åt typ bara skräpmat, alltså jag käkade ute skitmycket. Men det var dels för att det var en lat och enkel utväg för att man inte orkade laga mat efter man jobbat eller när man hade vart ute och festat. Då kände jag att min kropp inte alls mådde bra. De ingen direkt energi i cola och pizza liksom..

Idag äter jag det min kropp mår bra av, men också det jag är sugen på och gottar mig gör jag med. Mat är bra för dig, kom ihåg det.

Lyssna på podden. kram

FAVORITER

Nu är jag skrivsugen igen. Sitter i sängen och kollar på bloggar och jag fann den här listan på Biancas blogg och blev sugen på att själva svara på frågorna. Har bytt ut en del, tex "artisten" mot "youtuber" eller liknande, då det är frågor som passar mig mera. Annars tycker jag ni ska kika in på hennes blogg, hon verkar ha en så härlig vardag, sprider massa kärlek och livspepp och så bloggar hon massor om god mat som man blir inspirerad av. 

Favorit youtuber: gud, jag följer så många.. Men Therese Lindgren är en favorit.  

 

Favorit låt: Alltså svårt för mig att säga, tröttnar så fort på en låt, men just nu såhär i november tycker jag om att lyssna på mysiga och lugna låtar

 

Favorit produkt: Det första som kom upp i huvudet var min ansikstmask från lush. Den heter Mask of magnaminty. Den ska motverka finnar och pormaskar. Vilket den gör på mig! Den tar också bort "död hy" och andra orenheter. Jag känner mig så fräsch och len efter varje gång jag använt den. Spring och köp nu,nu,nu!

Favorit bloggar: Det måste nog vara Gabriella joss, kenza, Emilia angergard, Lovisa Barkman, och Biancas Ingrosso som jag nämnde längre upp i inlägget.

 

Favorit snacks: Alltså vad jag helst snacksar på en helgkväll framför en film eller? Isf är det nog chips och dipp (så jävla nyttig) men menar dom snack som i "mellanmål" under dagen typ, vad jag äter om jag blir hungrig när jag jobbar typ? Så är svaret en frukt eller inget alls och väntar till jag ska äta middag typ.. (bad habit)

 

Favorit webbshop: men gud! Finns ju SÅÅ många beroende på vad jag är ute efter. Men Nelly.com är en stor favorit all times, Raglady där har dom alltid något snyggt, just nu har jag världens cravings efter ett halsband som jag vill ha därifrån.. Om det är något som tagit slut i storlek som jag hittat på tex någon av dom sidorna så går jag alltid in på zalando och kollar om det finns där, för de har vääldigt brett utbud. Sen har Zalando sjukt mycket fina skor, både klackar och sneakers. Inredning då skulle jag säga Ellos, de har massa fint! Om jag ska beställa smink är det främst från Kicks, Madlady, sen brukar jag även kika in lite då och då på JFR.se eller Craycray.se. Hårprodukter beställer jag typ alltid från beautysecret.se eller Lyko och min favorit kroppslotion beställer jag alltid från Tvalskincare.se, en vacker dag när jag bestämt mig för att köpa en parfym/parfymer till mig själv kommer jag klicka hem dem från parfym.se för de är mycket billigare än om man tex skulle köpa dem ute i butik.

Två sidor jag fått upp ögonen för ja, sen i slutet på förra året typ är rebecca stellas hemsida. Där kommer jag lägga en stoor beställning ifrån när det väl görs! Den andra sidan jag tänker på är Chiquelle, det har en massa snyggt och där hittar jag också alltid något! Men har tyvärr aldrig beställt något. Vilket långt svar de blev hehe.. Men nog blev ni inspirerade!

 

Favorit färg just nu? På kläder är det Kahiki grön, "rostfärg" om ni förstår vad jag menar? och lila/röd. På läppstift är det nude. Naglar vill jag ha ombre,fransk, nude eller glitter. Skulle jag få feeling och köra på någon höstfärg skulle det bli vinröda eller en härlig lila.

 

Favorit instagram konto: Nu vill jag ju rada upp typ alla haha.. men några favoriter är upcloseandstylish, iluvsarahii, BrittneBabe eller bybrookelle. 

 

Favorit matställe? Alltså var jag helst slår mig ner och äter och njuter, eller typ bästa matstället? Äh, vafan, jag svarar väl på de båda haha..

Familj och vänner - Med vänner så är det på en mysig uteservering, dit man kanske hellre går för just stället, än för själva maten. Sitta ute i eftermiddags solen, snacka skit, äter mat och bara må. Mina favoritmatställen hos faniljen och vad jag helst äter hos dem. Jag börjar med morfar och Anita. Det är när Anitat lagat köttsoppa med Klimp! Finns ingen som gör det lika bra! När det kommer till mina föräldrar så älskar jag all mat som både min mamma och pappa gör, de är superduktiga på sina egna vis. De inspirerar mig sjukt mycket när det kommer till matlagning.  Hos mina kusiner äter jag helst tacopaj (både Therese och Tina lagar det SÅÅ gott!!) De gör även supergodgod marängsviss hehe.

Pizza ställen -Bästa pizzan är faktiskt i Malå i min lilla håla till hemstad, där gör dom en så jääkla god amerikans pizza!! Den heter Texas och på den är det köttfärs, lök, paprika och het sås. Den har fylligare botten och är sådär fluffig och ostig och till den beställer jag alltid Tzatziki breve, som jag öser på. Under samma amerikanska meny så finns det även en som heter Mexico, på den är det fläskfilé och lök (det är också peperoni och svamp men det väljer jag alltid bort och lägger till béasås istället. Till den har jag även Tzatziki till! Bästa kebabpizzan hittar du i en liten sketen kebabskisok i Nässjö som ligger precis vid mitt gamla gymnasie (åt alltid där då) eller här i Sävsjö på Gatuköket. På dessa kebabpizzor är det både pommes och sås. Mums! 

Kinamat - Bästa mongoliska buffén hittar du i Lindköping i stan, resturangen heter Ghingis Khan! Mycke att välja på, allt var supergott! En supergod kinabuffé hittar du i Vetlanda, Chili Thai. När jag beställer hämtmat från kina tar jag oftast samma och det är friterad kyckling, currysås och ris och de smaka typ lika bra överallt, men i Vetlanda på Resturang Asien där får man väldigt mycket mat för pengarna, man får så mycket kyckling att när jag och Kevin hämtar mat därifrån så brukar en beställa kyckling och den andra ris och sås. Så det är bra! Här i Sävsjö har dom en som heter Resturang Bambupinnar och deras currysås är TO DIE FOR. Där har jag även gått "liite" utanför min comfort zone och beställt wokad kycklingfilé med grönsaker och cashewnötter och det var också väldigt gott. 

Hamburgare - Säger bara ett namn, MAX. Deras chicken classic mål, de är en kycklingburgare som är SÅ GOD, till det strips ofc och smällt ost är ett måste. För att inte glömma chili cheesen, yummy!

Tacobuffé- Majoren A6 center Jönköping. De har allt du behöver i en perfect taco och sen har de även pizza slicer.(Tyvärr finns de inte kvar!)

Sallad - Den absolut GODASTE salladen jag ätit n å g o n s i n (!!) hittar du i Kalmar på en resturang som heter Kebaben. Där får du mixa din egen sallad och de verkligen ÖSER på, de snålar verkligen inte och du får välja supermånga sorter och allt är färskt och gott och de har en vitlöksås och currysås som är jättegod! Nackdelen är att det är så litet så det går knappt sitta där inne, är väl kanske meningen mest att man ska beställa hem, men vem bryr sig, då det är så gott? hehe

Ja, som ni märker så gillar jag typ vanlig "flötmat" de onyttigaste alternativen såklart haha.. Har inget fancy ställe att tipsa om direkt haha. Men det här är i alla fall mina favoritmat ställen just nu.

 

Favorit på snapchat? Lusterlux och Desiperkins. Så härliga!!

 

Favorit frukost? Fetaste frukostbordet med frallor och massa olika pålägg till dom. De ska va ost, skinka, korvskivor, salami, Paprika, gurka, tomat, pickles, marmelad (finns marmelad få de gärna vara rostat också), stekt ägg eller kokt ägg, men ska de va kokt ska de också finnas kaviar. Sen vill jag ha massa frukt och bär, typ melon, jordgubbar, kiwi, banan, hallon, blåbär, som man kan äta som det är eller i yoghurt till musli. De ska vara vanlijyoghurt, eller päronfil. hade vart supergott med lite vindruvor, vitlöksost, briéost och salta kex också. I glasen vill jag ha Juice eller varmchoklad.

 

Favorit frisyr? Utsläppt med svalliga löskammade lockar

Favorit serie? PLL och det tycker jag är skitbra! Jag har kollat endel på Orange is the new black, såg alla avsnitt av Stranger things på typ en dag och även Gåsmamman. Väntar på nya avsnitt från alla. 

WARM UP.. TO A GOOD BOOK

Alla böcker hittar ni på Bokus.com och de ligger mellan 100-200kr som inbunden

Under vinterhalvåret blir jag så himla sugen på att läsa. Det så mysigt på något sätt. Att sätta sig bekvämt i sängen eller i soffan, kura ihop ihop sig i en mjuk filt, läsa en bok och dricka lite tea. Det är en av mina små vardagsglimtar under vintern. Jag ska definitivt planera in det här snarast! Jag har The Secret här hemma som ligger och väntar på mig. Har ni läst den? Jag har hört så himla mycket gott om den.

Några andra böcker jag skulle vilja ha här hemma är dessa böcker här ovan. Den första boken skulle jag dock hellre vilja lyssna på i en app, så det kommer jag nog göra. Helen Torsgården rekommenderade den i en av hennes videos, och jag tycker den verkar superspännande! Nästa bok är Kraften och den tillhör The secret som jag har hemma, det är därför jag också vill läsa den. Sen har vi Laurens böcker Style och Beauty, dom här har jag velat haft i flera år. De har stått med i min önskelista flera jular och jag tror jag säkert bloggat om dom i mina tidigare bloggar haha. Kisses bok, jag har följt hennes blogg till och från typ sedan jag gick i högstadiet, därför är jag verkligen nyfiken om hennes bok. Therese Lindgren är en av mina favoriter på yt, sen hon började prata om att hon skulle släppa en bok så har jag varit sugen på att läsa den. Nu har hon precis släppt den och jag ser fram emot att läsa den.

Vilka böcker läser ni? Har ni läst någon av böckerna, eller är det någon av dom som ni också kommer läsa i vinter? Berätta gärna. 

THE PERFECT COAT

Coat here (ad link)

Satt och läste Lovisa Barkmans blogg här om dagen och kom över den här fina kappan som hon hade med i ett collage. Alltså den är perfekt! Dock en riktig dyrgrip och landar på hela 4tusen.. Men hade möjligheten funnits så hade detta varit ett säkert kort och en jacka i min garderob är något som är säkert.

Kunde inte släppa denna på flera dar.. Men som tur är har jag hittat en budget variant, absolut inte lika fin, men också väldigt fin hehe. 

Idag ringde väckarn för mig kl 08.30. Klev upp och körde ett hårt intervallpass. Slog mig sedan ner i sängen igen för att äta frukost framför youtube. Här sitter jag nu kvar och bloggar. Jag är så himla trött, så jag funderar faktiskt på att vila lite. Kanske läsa, lyssna på en podd eller helt enkelt bara krypa ner under täcket och blunda en stund. Sen ska jag duscha och göra mig i ordning lite, göra några ärenden och sen hälsa på Malin en sväng.

HALLOWEEN

Buuu! Lite selfies från halloween. På halloween var jag hos Malin. Blev en relativt lugn, men supertrevlig kväll, med massa skratt och skoj och lite vin.

Idag när jag vaknade började jag dagen med att stretcha och göra lite yoga. Vilket jag gjort var dag den senaste tiden. Så härligt att få sträcka ut sig när man vaknar och dessutom har jag inte lika mycket träningsvärk när jag gör detta dagarna emellan. När jag var klar med det, klädde jag på mig för att ta med hunden på en promenad. Så mysigt att vara ute och gå när solen lyser fram och det knarrar under fötterna. På vägen hem stannade ja förbi affären för att handla en god frukost. Jag var såå sugen på rostat, men jag ville inte ha ljust bröd, utan jag ville prova nåt grövre, Linn Ahlborg brukar göra de i sina videos och det ser alltid så himla gott ut! När ja väl stod där vid bröhyllan, så minns jag inte vad brödet heter som hon använder och jag tror heller inte att det fanns, för då känns de som att jag borde ha känt igen det. Tog istället något liknande och då blev det Pågen längtan fullkornsbröd. Det var faktiskt väldigt gott att rosta. Men till nästa gång ska jag kolla upp vad de andra brödet heter.

När ja kom hem satte vi igång direkt med att göra i ordning frukosten. Jag skar upp grönsaker och satte igång att rosta bröd och duka fram. Jag tog två rostade mackor, på den ena mackan hade jag skinka, tomat och örtsalt på och på den andra hade jag skinka och gurka. Tog även en liten skål med vaniljyoghurt, som jag toppade med crunchies. Supergott! Till detta drack jag Juice. Så himla mysigt att börja dagen såhär.  

congratulations dad

Pappa och min söta lilla tremening

Idag fyller min kära pappa år. Hurra hurra! Pratade med honom tidigare idag och han hade fått fina presenter, gomat och tårtor. Önskar att jag hade haft möjligheten att åka hem och hälsa på idag och firat honom. Det är nackdelen med att bo så långt bort från sin familj. De lät i vilket fall som han hade en jättefin födelsedag och det gör mig så glad. Du är världens bästa pappa, glöm aldrig det!

Min tanke var att jag skulle lägga upp dehär inlägge tidigare idag, men alltså jag hinner inte med, den här dan bara flög förbi. Men det positiva är att jag har hunnit gjort bort alla måsten och det känns så så härligt. För mig blir det en lättnad i kroppen när jag strykt allt från min to do list. Nu tänkte jag mysa ner mig under en filt och kolla på youtube, imorgon lägger jag upp några bilder från halloween här i bloggen om ni vill kika in då. Kram

Upp