peyzi

min vardags makeup step by step

Hello! Gud vad jag har saknat att skriva här. Jag kommer berätta vad jag har hunnit med i ett senare inlägg. men så länge tänkte jag att ni ska få läsa lite om smink.

Jag såg att Emilia hade gjort ett sådant här inlägg, ni kan läsa hennes (här) och blev inspirerad att göra ett eget inlägg om vad jag använder för smink till vardags och hur jag gör, step by step. Det här ändras lite då och då, men såhär gör jag och det här använder jag just nu. Länkar till produkterna hittar ni i texten under bilden.

ANNONS - Inlägget innehåller reklamlänkar (affilatelänkar.) från  Asos.com, Eleven.se, Nordicfeel.se & Lyko.se

Det absolut första steget (efter en min hudvårdsrutin) är primer. En bra primer gör fan stor skillnad. Jag har porer i min t-zon och använder därför dessa två primers mot just det problemet. Den från smashbox brukar jag använda på näsan där jag har mest, den är väldigt täckande och utjämnande. I övriga ansiktet använder jag Benefits. Den är otroligt härlig och gör att huden känns väldigt len och den jämnar också ut bra. men täcker inte riktigt lika mycket som smashboxs, det är därför jag har båda.  Benefit porefessional primer kan du beställa HÄR eller köpa i butik på bla Sephora..

Efter primer är det dags för bas. Jag börjar med foundation och just nu använder jag den HÄR i färgen Golden beige. När jag har lagt foundation tar jag min Naked skin concealer från Urban decay och ljusar upp med under ögonen, lite på hakan, näsryggen och i mitten på panan. Har jag någon finne eller liknande brukar jag använda MAC pro longwear.. (rekomenderar inte den concealern. Någon som har ett tips på en bra concealer att täcka finnar med och en concealer eller primer mot blå ringar under ögonen?) Alla dom här stegen blandar jag ut med en fuktig sponge.

Baking time!  Då använder jag löspuder i färgen Translucent från Laura Mercier och Real techniques miracel complexion sponge, den är 'kantig'  den finns att köpa billigt i flerpack HÄR. (hade ingen ren och är därför en annan sponge på bilden) Jag 'trycker fast' löspudret under ögonen för att sätta concealern ordentligt, oftast lägger jag löspuder i t-zonen med. 

Nu brukar jag bronza up ansiktet för att sedan lägga contour. Lite olika i vilken ordning jag kör, men oftast börjar jag med att bronza upp ansiktet med 'Give me sun' från MAC.. Den är matt. Sen brukar jag också lägga lite av den här skimriga på bilden som heter Global Glow.

Älskar detta contourkit!  Borstarna ni ser på bilden är dom jag använder idag, gillar inte dom lila men Real Techniques contour brush  som skymtar i bakgrunden kan jag rekomendera, den hittar ni HÄR. Efter bronzer och contour brukar jag gå in med löspudret igen med en sån här sponge och lägga under kinbenet och vid sidan av näsan. Sen låter jag pudret sitta på ett tag.

Det är inte alltid jag använder rouge, men om jag använder så brukar den här åka på. Superfin!  Applicerar med min tapered blush brush.

När basen är klar är nästa steg ögonbryn och det här är de jag använder mig av då. Både ögonbrynspennan och mitt brow powder är i färgen Taupe, för er som undrar.

Börjar med min brow definer, sen 'städar' jag upp runt brynet med concealer på min Duo brush 14, när formen är korrekt går jag in med brow powder på den lilla snedställda borsten, för att cleana till det ordentligt tar jag Isadoras vita inliner (den är skitbra och prisvärd!) och den lägger jag under högsta punkten på brynet. Tillsist eyebrowgel, så att hårstråna håller sig på plats. 

När jag är klar med brynen är det dags för ögonprimer. Den här är GRYM om du har problem med oljiga ögonlock!  Min ögonmake satt aldrig en hel dag innan, men med den här primern sitter ögonskuggan som berget tills jag själv tvättar bort sminket. Till vardags använder jag oftast bara min NAKED palett som skymtar i bakgrunden. 

När jag är klar med skuggan.. Böjer jag mina fransar med den här fantastiska ögonfransböjaren och sen lägger jag på maskara. Den här maskaran är den enda jag har provat som inte gör att jag blir svart under ögonen, för det var ett STORT problem jag hade förr. Kanske för att mina egna fransar är så långa? Jag kunde bara gå någon timme och sen ha typ hela maskaran under ögat. Ingen makeup dag utan fransar. Jag har alltid lösögonfransar när jag sminkar mig, mina favoriter till vardags just nu är Ardell frans nr 113 Jag limmar fast dem med Make up stores egna franslim och jag använder mig av en pinsett när jag sätter fast dem.  För att få det lite mörkare så lägger jag svart inliner på uppe. Min favorit är från Sephoras egna märke. Den blir KÅLSVART och sitter som berget. Thumbs up!

Nu brukar jag 'borsta bort' löspudret som jag la under kinbenen och vid näsan, sedan är det dags för highlighter! (Ni bara 'det där är ingen highlight') nope, but it´s beautiful as it is anyways! Grejen var såhär att jag ha bara guldiga highlights och ville ha en silver/vit men hittade ingen någonstans. Sen efter att de börja komma så ha jag varit för snål för att köpa. 'Sålänge'.... ha jag använt en skugga i min nakedpalett mixat med den glittriga delen i den här ögonskuggan. Det blir väldigt fint. I love glow! Lägger under brynet, på nästippen, högsta punkten på kinbenen och på amorbågen. Ibland kan jag även dra till på nyckelbenen, axlar osv..

Avslutningsvis setting spray! Får bort den här pudriga looken och gör att sminket sitter bättre under dagen. Ett måste om ni frågar mig!

Sist men inte minst, lips. Oftast drar jag bara på det här fina glosset från NYX, färgen heter Fortune cookie. Den är så himla fin! Ibland lägger jag läppenna innan om jag vill ha mer färg. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas