peyzi

Kategori: ÅRLIG LISTA & NYTT ÅR

NYÅRSMÅL 2017

Löften och löften.. Jag kallar det hellre mål. För ett löfte för mig är något jag lovar mig själv och ett mål är något jag strävar efter. Klarar jag inte ett löfte, så blir jag besviken på mig själv och får ångest. Därför väljer jag att kalla det mål och kan sikta mot det istället. winwin! 2016 klarade jag 10 mål. När jag läste igenom dom dagen innan nyår så kändes det som att jag inte hade klarat några, men jag gick igenom dom igen och tänkte efter och då var jag uppe i 10 stycken. Jag tycker mitt 2016 har varit ett riktigt dåligt år och därför trodde jag inte att jag skulle ha uppnått något mål. Så det kändes skönt att jag hade det. Många mål som jag inte gjorde var "nöjen" typ fara på Liseberg, åka till Skara osv. Men det var för att jag bodde borta och jobbade hela sommaren. MEN, detta får mig att verkligen vilja göra mer sådana här saker detta år! HA MER KUL. Fara på små utflykter, ta vara på tillfällen osv. För jag jobbar SÅ hårt och sen är jag arbetslös, så de finns ingen tid för mig att göra roliga saker. Så detta vill jag verkligen ändra på i år. 

Några av målen jag klarade 2016 var: Börja blogga mer, ha ett nytt jobb på g, besöka en ny plats, hitta en eller flera nya vänner, åka iväg på hotellweekend med K, lägga pengar på fina naglar, do something good for someone who can not thank you, do something outside of you´re comfort zone.

Detta år har jag delat in mina mål i olika kategorier. Jag har "framtid", "nöjen & fritid", "annat","träning & hälsa" & "fortsätt med". Till den sista kategorien har jag lagt över några mål från förra året som jag helt enkelt vill ta med mig och fortsätta med detta år också. Vissa mål har jag igen, för att jag tycker de är bra mål.

Såhär ser mina mål ut för 2017 just nu. Listan kommer förmodligen att fyllas på. Skrev den här i fredags och kommer på något nytt nästan hela tiden.

 

FRAMTID: 

-Lista ut vad jag ska göra nu. 

-Ha ett nytt jobb på g.

-Organisera olika konton för olika sparanden

-Skaffa ett hem.

NÖJEN & FRITID:

-Köra gokart minst en gång!

-Hitta en eller flera vänner.

-Besöka en ny plats.

-Göra klar min receptbok

-Hälsa på min pappas kusiner minst en gång

ANNAT:

-Take an important risk.

-Do something outside of you´re comfort zone.

-Do something good for someone who can not thank you. 

-Va den större personen och säg förlåt även om det inte va ditt fel.

TRÄNING & HÄLSA:

-Testa mer vegetarisk och veganskt.

-Ät mer frukt och grönt.

-Få in en träningsrutin och sluta inte.  

FORTSÄTT MED: 

-Fortsätt blogga, ca ett inlägg om dagen.

-Fortsätt lägga pengar på naglar, det förtjänar du!

-Fortsätt utesluta gluten i så stor mängd som möjligt.

 

MITT 2016

Jag svarade på den här listan förra året, om ni vill läsa den så länkar jag den HÄR. Jag tänkte att det kan bli kul om jag svarar på samma lista varje år här på bloggen. Så får man se hur saker förändras, vad jag gjort annorlunda, vad jag tyckte om mitt år, hur det gick med mina nyårslöften osv. Det blir väl kul va?smile Sen vill jag önska er ett alldeles fantastiskt nyårsafton och ett alldeles fantastiskt nytt år! GOTT NYTT ÅR PÅ ER!! 

 

Beskriv 2016 med tre ord: Hårt, lärorikt och kämpigt.

Hur tycker du 2016 har varit? 2016 har varit som en berg och dalbana. mycket ångest och ensamhet, men också utmanade på ett bra sätt. Jag har övertygat mig själv i mycket.

Bästa köpet? Min Calvin klein väska och mina snowboardkläder måste det nog vara!

Vem har du umgåtts mest med? Umgicks väldigt mycket med Cicci.

Har du blivit bättre på något? Ja, jag har utvecklas mycket i mitt yrke detta år.

Vad var extra dåligt med året? Att jag inte hittade ett nytt jobb direkt efter att jag slutade på mitt förra. Att jag fortfarande inte har ett eget hem.

Vad var extra bra? Att jag hade möjlighet att åka till strömsund och träffa mina släktingar och vara med på Miriams dop. Att mina yrkeserfarenheter som jag har fått detta år, ger mig möjligheter. När mina föräldrar hälsade på mig i sommar på Öland. Den dagen jag kom tillbaka efter 3 månader och fick träffa och sova med älskling igen. Utekvällarna i Öland. Att jag fick se Visby för första gången i mitt liv.

Bästa minnet? En hel sommaren på Öland är svårt att slå!

Vilka städer besökte du? Sävsjö, Jönköping, Vetlanda, Nässjö, Eksjö, Kalmar, Borgholm, Göteborg, Visby, Skellefteå, Strömsund, Östersund, Ö-vik, Malå (haha ingen stad)

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag hade aldrig varit i Visby innan, jag var butikschef, besökte slottet i Borgholm med mamma, jag var på dop och bröllop för första gången.

Vem saknade du? Jag saknade Elin och Sandra. 

Vad önskar du att du gjort mer? Jobbat. nu i höst och vinter.

Vad önskar du att du gjort mindre?  Ätit mindre utemat.

Vad spenderade du mest pengar på? Utemat, mat & entrér

Vad gjorde du på din födelsedag? Ingent firande alls, jag jobbade på dagen som en vanlig dag.

Finns det något som har gjort ditt år bättre? Jag vet inte, tycker att det generellt har varit ett skitår.

Hur skulle du beskriva din stil i år? Arbetskläder eller festkläder. 

De bästa nya människorna du träffade? Jag träffade inga nya människor i år.. Det hade jag verkligen velat!!

Klarade du ditt nyårslöfte i år? Ja det gjorde jag! Tillslut så!

Kommer du ha ett nyårslöfte? Jag skulle vilja skriva en lista med saker jag vill uppnå nästa år och sen ha som mål att pricka av allt på listan.

Dina nyårsplaner? Jag och Elin ska fira in det nya året tillsammans. Det blir att äta gott, dricka vin ur finglas, skåla på tolvslaget, kanske en sväng på klubben. Vi får se helt enkelt!

Vad ska du ha på dig på nyår? Tänkte ha ett glittrigt fodral, men i sista sekund lånar jag en klänning av Elin. Den är svart, knälång, v-ringad och tight. Till det har jag ett par silvriga klackar och ett par superfina örhängen i silver som jag köpt från glitter. Naglarna är matta och mörklila och sminkningen har inslag i samma färg.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Det får vi se då! Jag hoppas det sker en DRASTISK ändrig i alla fall. För just nu har jag inget liv. 

Tror du 2017 kommer bli lika bra? Det tror jag!smile

Slutligen vilka planer har du för 2017? Jag ska assistera eller praktisera, jobba och flytta.

 

Gillade ni listan? Antar att jag inte är den enda som bara legat ner idag? haha... Så trött efter nattens firande. Jag och Elin vaknade typ efter 16 idag.. Ska packa ihop alla mina grejer nu. Sen ikväll vid 10 tar jag en buss till Norsjö för att möta upp brorsan och hans tjej. Sen ska jag åka med dom till pappa. 

Hoppas ni hade en fin nyårsnatt! And say hello to the new year! Jag uppdaterar er mer under morgondagen. kram!

MITT 2015

Beskriv 2015 med tre ord: nytt, roligt, resväskeliv haha?

Hur tycker du 2015 har varit? Jag tycker det har varit ett bra år.

Bästa köpet? Måste vara mina utlandsresor, min iphone 6 och min vinterjacka kanske..

Vem har du umgåtts mest med? Med Elin.

Har du blivit bättre på något? Ja flera saker.

Vad var extra dåligt med året? Det var nog när jag kom hem från USA och arbetsförmedlingen sa att jag inte skulle ha någon ersättningshjälp av dem och fick tackla att jag skulle vara utan pengar i nästan ett halvår..

Vad var extra bra? Extra bra är att jag har fått jobb, att jag fått komma så nära Elin och Sandra som är helt fantastiska personer! 

Bästa minnet? Måste nog vara USA resan med min pappa. Att jag fick umgås med mina småkusiner och se och uppleva så mycket.

Vilka länder besökte du?I början av året jobbade jag i Norge och Finland. I April var jag en vecka i London med Elin och Cicci och i september var jag med pappa i San Fransisco i tre veckor. 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Ja gud ja! London och USA, där hade jag aldrig varit tidgare och allt vi gjorde och alla sevärdheter var nytt för mig. Sen hade jag aldrig varit i Öland tidigare, heller aldrig jobbat på en camping, så det var också nytt. 

Vem saknade du? Alltså jag saknar alltid folk. Jag är en sån människa som inte slutar bry mig och kan ta upp kontakten typ när som helst. Till alla er jag umgicks med från mitt gamla jobb - jag sakner er!! Till alla jag lärde känna i sommar - Jag saknar er!! och inte minst så saknar jag mina kusiner jättemycket! Dom ser jag alldeles för sällan.

Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag hade kört mer gokart! Jag hann aldrig göra det.. Saknar det så mycket!

Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit mindre skitmat.. 

Vad spenderade du mest pengar på?  Mat, shopping och resor.

Vad gjorde du på din födelsedag? Jag var hemma hos mina föräldrar i norrland med Kevin, vi åt smörgåstårta, bullar och dumlekakor.. Så fick jag en superfin och STOR golvljusstake av min pappa.

Finns det något som hade gjort ditt år bättre? Att slippa handskas med vuxenmobbningen..

Hur skulle du beskriva din stil i år? Antingen eller. Festklädd eller sneakers och träningstights. Med ord skulle jag säga: croptops & kjol, cutouts, slitna jeans, stora örhängen, klackar, adidas & Nike. 

De bästa nya människorna du träffade? Sandra, Elin, Annie & Bella!

Kommer du ha ett nyårslöfte? Ja det kommer jag. Denna gången vill jag bannemig klara det!

Dina nyårsplaner? Jag ska vara med Elin och Sandra i Skellefteå. Vi vet att Verandan ha öppet, att vi ska se raketer och att de hade vart trevlig att äta ute. Resten är oklart!

Vad ska du ha på dig på nyår? Jag ska ha på mig ett glittrigt svart fodral och silvriga örhängen.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Nästa år ska jag nog inte resa så mycket.

Tror du 2016 kommer bli lika bra? Ja det hoppas jag.

och slutligen vilka planer har du för 2016? Mina planer är att jobba, spara pengar, hälsa på mina vänner på Öland, åka en del till Göteborg och träffa Elin om hon flyttar dit. 

Upp