peyzi

Kategori: LÄR KÄNNA MIG

JAG

Jag gör: jag har hållit på att rengöra mina vita sneakers och mina vita converse med våtservetter och tagit av skosnörena på dem. Sen ska jag spraya både skorna och skosnörena med vanish och sen tvätta dom i tvättmaskinen. Får hoppas att mina vita skor går att rädda!

Jag kan: köra gokart, smink och organisera, tre snabba.

Jag handlar: resor, mat, kläder, skor och nagelförlängning.

Jag borde: spara pengar och köpa en ny dator! (den har något glapp som inte går att fixa..) och så borde jag köpa en extern hårddisk och föra över allt jag har på min dator.

Jag måste: fixa mitt hår! Det behöver toppas och ljusas upp. Ska nog göra det precis innan jag fyller år, för då är jag hos mina föräldrar och hälsar på och kan passa på att gå till min favoritfrisör.

Jag vet: att jag mår bra när jag äter hälsosamt och tränar.

Jag tycker: om att ha saker inplanerade och att se fram emot det! 

Jag tänker: på hur jag ska lägga upp de kommande veckorna & månaderna.

Jag förbrukar: sånt jag använder varje dag, typ hudvård,hårvård och smink.. Tops och dylik! 

Jag lyssnar: på podcaster. Några exempel, ångestpodden, Anorlexia, Mathilda och andrea, den friska vargen, relationspodden med Bingo & Katrin.

Jag längtar: efter sol och värme!

Jag fasar: för våldtäckter, pedofiler, misshandel, människor och djur som inte har det bra, fattigdom, döden, naturkatastrofer, krig, ensamhet, lögnare, falskhet, utnyttjande, spindlar, mörker,.. Det här är ingen ordning eller nåt, utan jag bara skrev som det kom upp i huvudet och jag har säker glömt massa saker.

Jag använder: p-piller och duac för att hålla min hy så bra som möjligt.

Jag njuter: av ledighet efter en lång tid av hårt arbete. sommar och uteserveringar, vinkvällar med tjejkompisar, sol och bad, återträffar bla.

Jag äter: gärna glutenfritt. Mer veggo än vanligt. Gärna juice och frukt, mums! Tuggummi har jag alltid med mig. På helger slinker det ner lite för mycket av det goda..

Jag struntar: i att sminka mig när jag bara ska vara hemma för att jag tycker det är skönt.

Jag tittar: på youtube för det mesta. 

Jag läser: The secret och Therese Lindgrens bok, Ibland mår jag inte så bra.

Jag vill: testa praktisera som VM, följa med pappa till USA i höst, åka snowboard och bocka av saker från min bucketlist!

Den här listan hittade jag på paows blogg. Tyckte den va rätt rolig att svar på. Gillar ni att läsa sånt här? Förresten, jag vet att det inte kommit något inlägg sen i tisdags. men jag var tvungen att lämna in min dator igen och sen fick jag tillbaka den och den funkar inte. Hela fredagen reste jag, från 15.20 till 04.00 ish. Igår sov jag halva dagen eftersom jag var restrött. Duschade, gjord mig i ordning och sen hade filmkväll med K och Alle. Vi hörs med mer uppdatera imorgon. Puss!

BEKÄNNELSER

Jag önskar att jag hade en fotograf som följde med mig överallt, varje dag. Som kunde fota mig hela tiden haha.. Då hade bloggen varit riktigt bra. Varje gång man har en snygg outfit osv.. 

Jag har aldrig ätit kräftor eller sushi, tycker båda ser så äckligt och oaptitligt ut.. Detsamma gäller surströmming, lukten får mig att tappa matlusten.. Förstår inte varför man ens ska äta något som sticker i näsan som det gör. 

Jag är sämst på lagom. Är allt eller inget, aldrig eller alltid. 

Jag tycker inte om något slags kolsyrat vatten. 

Enda gången jag dricker mjölk är till bullar eller när jag gör varmchoklad. 

Jag blir deprimerad när jag är rastlös haha.. 

Bland det roligaste jag vet är att planera inför något. Ex vad man ska ha på sig, smink, skor osv och när dagen är kommen. När man sitter där på förmiddagen, ivrig och taggad lyssnar på musik och fixar sig hehe..

När jag känner mig som snyggast Målar oftast upp en bild i huvudet exakt hur jag vill se ut, när jag ha exakt den outfiten eller de där nya skona som passar perfekt till den toppen och sminket.. När jag känner att min outfit, hår och make är enad, fyfan vad jag känner mig snygg då!!

Jag gillar inte spontana utgångar. När man sitter ofixad sju på kvällen och man bestämmer sig för att gå ut. Stressigt och jag hinner liksom inte peppa. De utgångarna blir aldrig bra. Men sitter man en fredag kväll, fixad och chillar med några och någon föreslår utgång, absolut! Då är jag på. 

Mitt drömyrke Drömmen är att kunna leva på en hobby. Blogg, yt, smink eller styling! Skulle också vara kul att jobba som PT! Jag vill ha en pt..

Min MINST lika stora dröm är att tävla i formel1. Jag vet att jag skulle kunna bli en riktigt bra förare! För jag har det i blodet. hehe. (det märks när jag kör gokart, talangen sitter kvar även om det gått 6 år mellan gångerna jag satt i en kart, det var som om allt kom tillbaka så fort jag kom ut på banan igen. typ som att cykla) Jag skulle ha min pappa som en av mekanikerna, för vi har ett bra samarbete ihop och han förstår mig bäst när det gäller det. och jaa.. Jag har självförtroende när det gäller att vara bakom ratten i en gokart! Bästa känslan jag vet! Lyckan i kroppen! That feeling!

Jag har svårt att komma ihåg namn på låtar, människor jag möter, vad filmer heter osv.. De jag umgås med får istället försöka klura ut vad eller vem jag menar, genom att lyssna på mina långsökta beskrivningar haha. En låt är dock omöjlig för mig att försöka förklara, (så jag ids int ens) För låttexten fastnar heller aldrig, i så fall bara några ord osså kanske jag int minns hur melodin gick..

Jag tycker det är godast att äta på kvällen. Dock det sämsta, så jag försöker äta en tidigare middag, så att om jag vill äta något på kvällen så blir jag hungrig eller sugen tidigare. För jag tycker att det känns bättre att äta kvällsfika vid 19 än vid 23 liksom.

Under vinterhalvåret, måste jag smörja in mina läppar och händer och hy varsamt, blir väldigt torr annars.

Jag tycker det är kul att bada. Vattenland och stora badhus, de kommer jag nog aldrig växa ifrån!

Just nu är jag inte nöjd med min vardag.

Q/A

Har du några piercingar?

Jag har två piercingar, på tungan och i naveln! Har dock tagit ut min navelpiercing nu, för min kropp hade stött ut den så mycket, så att jag inte vågade ha kvar den något mer. Vilket är sjukt synd, för jag gillade den!

Vad har du på dig just nu?

Nikemjukis och ett svart linne jag köpte i London förra året 

Vilken årstid är bäst?

Helt klart sommaren!

Hur ser den perfekta morgonen ut för dig?

En helgmorgon utan planer, när jag får sova hur länge jag vill, kliva upp, stretcha & träna, sen göra en god frukost och lägga sig i soffan eller i sängen igen och mysa länge.. 

Vad tycker du mest om hos dig själv?

Min kreativa sida. Att jag inte ger upp även om det är tufft

Vad är du bra på?

Jag är bra på att köra Gokart, att komma i tid (tidspessimist), bra på smink och styling, att se de positiva hos människor, jag är en bra lyssnare och jag är bra på att laga mat (några snabba sådär, är bra på massa andra saker)

Sover du hellre själv än tillsammans med någon?

haha.. Jag sover aldrig själv! Jag avskyr det. Så jag sover hellre tillsammans med någon, helst sover jag med Kevin.

Vem i din familj har du mest gemensamt med?

Vilken svår fråga.. Asså alla i min familj tycker jag är väldigt väldigt olika. Alla gillar olika saker och är duktig på olika grejer. Jag utskiljer mig ganska mycket från min familj med mina intressen och hur jag vill leva och var jag vill bo mm. Båda mina föräldrar är dumtjuriga när det kommer till sport och det är jag med. ​ ​Men just mest gemensamt skulle jag nog säga min bror, för när vi väl umgås och snackar så förstår vi varandra på ett sätt som inte mina föräldrar skulle göra. 

Är du romatisk?

Ja

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen?

Jag hade inte gjort det, för att OM det tog slut, så skulle jag inte vilja ha mitt x namn på armen. 

Vad gillar du för stil hos tjejer och hos en kille?

Hos tjejer gillar jag väldigt blandat.  ex Lovisa Barkmans, Filippa Hägg, Therese Kudzak, Upcloseandstylish och Desiperkins på insta. men sen tycker jag också om Fanny Lyckman och yt Antys stil som är väldigt ball. En kille är snyggast i en bekväm men ändå genomtänkt stil, lite classy men inte för uppklätt. 

Vad ogillar du mest med dig själv?

Att jag övertänker så mycket. Att jag har socialfobi (det är jobbigt och det förstör och försvårar så mycket) När det gäller utseendet så är det mina halgus valgus på fötterna, de gör ont och känner mig inte bekväm utan sockar.

Finns det något i ditt liv som du ångrar?

Jag ångrar saker som jag som yngre gjorde och hur mitt yngre jag var

Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?

Att jag är blyg eller kaxig typ.. Men när man känner mig så vet man att jag verkligen inte är det! 

Vilket är det bästa sättet att ragga på dig?

Va social, omtänksam och öppen, charmig och flirtig

Är du bortskämd?

Nej

Var du aktiv i skolan?

Jag skolkade ganska mycket i slutet på gymnasiet men jag har alltid gjort det jag ska göra och när jag väl pluggar så pluggar jag MYCKET, för att jag behöver mycket mer tid och massa olika metoder för att jag ska komma ihåg saker.

Favoritdryck på morgonen?

Juice eller tea!

När brukar du oftast gå och lägga dig?

Minns inte senaste gången jag somnade innan 12, så de säger väl en del?

Är du blyg?

Ja, därav socialfobi som spökar. Men jag gillar att lära känna nya människor, älskar att umgås med massa folk och träffa nya människor, samtidigt som jag tycker det är SKITjobbigt och sväljer ner en ångestklump gång på gång.. När man känner mig så är jag inte blyg på långa vägar.

Sysslar du med någon idrott?

Nej de gör jag inte. Tycker dock att det är tråkigt då jag tycker idrott är riktigt kul. Skulle lätt kunna börja spela innebandy igen, det är svinkul!laughing

Nästa mål i ditt liv?

Jag har väldigt många mål. Men för att överhuvudtaget kunna uppfylla någon av dem så måste jag först och främst ha ett jobb, så det är mitt första mål just nu. Sen så fort jag har fått det, så är nästa mål att flytta till egen lägenhet med Kevin.

Hur svarar du i mobilen?

"Hallå" om det är ett nummer jag inte känner igen så svarar jag "Hej de ä Pernilla"

Brukar du komma i tid?

Ja. Som jag skrev i en av frågorna innan så är jag tidspessimist. Exempel, jag ska åka buss och den går 08.17 säger vi, då kan jag redan stå vid hållplatsen kl 8 haha.. Detsamma gäller när jag ska gå upp till något, ställer alltid väckaren för tidigt, brukar ha en timme kvar innan jag behöver gå när jag är klar. Så typiskt mig..

När mår du bra?

När jag är med Kevin, När mina nära och kära mår bra, När jag har något att se fram emot, när jag tränar regelbundet, och när jag gör något jag tycker är roligt.

Vanligaste färg på dina kläder?

Jag har alltid på mig något svart. Om det inte är kläderna så kanske de är en jacka eller skorna osv

Beroende av?

Internet, välmående och sällskap haha..

Vem behöver du mest just nu?

EEEEllliiiinnnnn, min älskade bästa vän! Har träffat henne alldeles alldeles förlite detta år! Gör ont i kompishjärtat!!

Vad får du oftast komplimanger för?

Oftast? jag vet inte, känns som de oftast är olika. Kan va ett plagg eller ett par skor, mitt hår, min makeup eller en kroppsdel.

FAVORITER

Nu är jag skrivsugen igen. Sitter i sängen och kollar på bloggar och jag fann den här listan på Biancas blogg och blev sugen på att själva svara på frågorna. Har bytt ut en del, tex "artisten" mot "youtuber" eller liknande, då det är frågor som passar mig mera. Annars tycker jag ni ska kika in på hennes blogg, hon verkar ha en så härlig vardag, sprider massa kärlek och livspepp och så bloggar hon massor om god mat som man blir inspirerad av. 

Favorit youtuber: gud, jag följer så många.. Men Therese Lindgren är en favorit.  

 

Favorit låt: Alltså svårt för mig att säga, tröttnar så fort på en låt, men just nu såhär i november tycker jag om att lyssna på mysiga och lugna låtar

 

Favorit produkt: Det första som kom upp i huvudet var min ansikstmask från lush. Den heter Mask of magnaminty. Den ska motverka finnar och pormaskar. Vilket den gör på mig! Den tar också bort "död hy" och andra orenheter. Jag känner mig så fräsch och len efter varje gång jag använt den. Spring och köp nu,nu,nu!

Favorit bloggar: Det måste nog vara Gabriella joss, kenza, Emilia angergard, Lovisa Barkman, och Biancas Ingrosso som jag nämnde längre upp i inlägget.

 

Favorit snacks: Alltså vad jag helst snacksar på en helgkväll framför en film eller? Isf är det nog chips och dipp (så jävla nyttig) men menar dom snack som i "mellanmål" under dagen typ, vad jag äter om jag blir hungrig när jag jobbar typ? Så är svaret en frukt eller inget alls och väntar till jag ska äta middag typ.. (bad habit)

 

Favorit webbshop: men gud! Finns ju SÅÅ många beroende på vad jag är ute efter. Men Nelly.com är en stor favorit all times, Raglady där har dom alltid något snyggt, just nu har jag världens cravings efter ett halsband som jag vill ha därifrån.. Om det är något som tagit slut i storlek som jag hittat på tex någon av dom sidorna så går jag alltid in på zalando och kollar om det finns där, för de har vääldigt brett utbud. Sen har Zalando sjukt mycket fina skor, både klackar och sneakers. Inredning då skulle jag säga Ellos, de har massa fint! Om jag ska beställa smink är det främst från Kicks, Madlady, sen brukar jag även kika in lite då och då på JFR.se eller Craycray.se. Hårprodukter beställer jag typ alltid från beautysecret.se eller Lyko och min favorit kroppslotion beställer jag alltid från Tvalskincare.se, en vacker dag när jag bestämt mig för att köpa en parfym/parfymer till mig själv kommer jag klicka hem dem från parfym.se för de är mycket billigare än om man tex skulle köpa dem ute i butik.

Två sidor jag fått upp ögonen för ja, sen i slutet på förra året typ är rebecca stellas hemsida. Där kommer jag lägga en stoor beställning ifrån när det väl görs! Den andra sidan jag tänker på är Chiquelle, det har en massa snyggt och där hittar jag också alltid något! Men har tyvärr aldrig beställt något. Vilket långt svar de blev hehe.. Men nog blev ni inspirerade!

 

Favorit färg just nu? På kläder är det Kahiki grön, "rostfärg" om ni förstår vad jag menar? och lila/röd. På läppstift är det nude. Naglar vill jag ha ombre,fransk, nude eller glitter. Skulle jag få feeling och köra på någon höstfärg skulle det bli vinröda eller en härlig lila.

 

Favorit instagram konto: Nu vill jag ju rada upp typ alla haha.. men några favoriter är upcloseandstylish, iluvsarahii, BrittneBabe eller bybrookelle. 

 

Favorit matställe? Alltså var jag helst slår mig ner och äter och njuter, eller typ bästa matstället? Äh, vafan, jag svarar väl på de båda haha..

Familj och vänner - Med vänner så är det på en mysig uteservering, dit man kanske hellre går för just stället, än för själva maten. Sitta ute i eftermiddags solen, snacka skit, äter mat och bara må. Mina favoritmatställen hos faniljen och vad jag helst äter hos dem. Jag börjar med morfar och Anita. Det är när Anitat lagat köttsoppa med Klimp! Finns ingen som gör det lika bra! När det kommer till mina föräldrar så älskar jag all mat som både min mamma och pappa gör, de är superduktiga på sina egna vis. De inspirerar mig sjukt mycket när det kommer till matlagning.  Hos mina kusiner äter jag helst tacopaj (både Therese och Tina lagar det SÅÅ gott!!) De gör även supergodgod marängsviss hehe.

Pizza ställen -Bästa pizzan är faktiskt i Malå i min lilla håla till hemstad, där gör dom en så jääkla god amerikans pizza!! Den heter Texas och på den är det köttfärs, lök, paprika och het sås. Den har fylligare botten och är sådär fluffig och ostig och till den beställer jag alltid Tzatziki breve, som jag öser på. Under samma amerikanska meny så finns det även en som heter Mexico, på den är det fläskfilé och lök (det är också peperoni och svamp men det väljer jag alltid bort och lägger till béasås istället. Till den har jag även Tzatziki till! Bästa kebabpizzan hittar du i en liten sketen kebabskisok i Nässjö som ligger precis vid mitt gamla gymnasie (åt alltid där då) eller här i Sävsjö på Gatuköket. På dessa kebabpizzor är det både pommes och sås. Mums! 

Kinamat - Bästa mongoliska buffén hittar du i Lindköping i stan, resturangen heter Ghingis Khan! Mycke att välja på, allt var supergott! En supergod kinabuffé hittar du i Vetlanda, Chili Thai. När jag beställer hämtmat från kina tar jag oftast samma och det är friterad kyckling, currysås och ris och de smaka typ lika bra överallt, men i Vetlanda på Resturang Asien där får man väldigt mycket mat för pengarna, man får så mycket kyckling att när jag och Kevin hämtar mat därifrån så brukar en beställa kyckling och den andra ris och sås. Så det är bra! Här i Sävsjö har dom en som heter Resturang Bambupinnar och deras currysås är TO DIE FOR. Där har jag även gått "liite" utanför min comfort zone och beställt wokad kycklingfilé med grönsaker och cashewnötter och det var också väldigt gott. 

Hamburgare - Säger bara ett namn, MAX. Deras chicken classic mål, de är en kycklingburgare som är SÅ GOD, till det strips ofc och smällt ost är ett måste. För att inte glömma chili cheesen, yummy!

Tacobuffé- Majoren A6 center Jönköping. De har allt du behöver i en perfect taco och sen har de även pizza slicer.(Tyvärr finns de inte kvar!)

Sallad - Den absolut GODASTE salladen jag ätit n å g o n s i n (!!) hittar du i Kalmar på en resturang som heter Kebaben. Där får du mixa din egen sallad och de verkligen ÖSER på, de snålar verkligen inte och du får välja supermånga sorter och allt är färskt och gott och de har en vitlöksås och currysås som är jättegod! Nackdelen är att det är så litet så det går knappt sitta där inne, är väl kanske meningen mest att man ska beställa hem, men vem bryr sig, då det är så gott? hehe

Ja, som ni märker så gillar jag typ vanlig "flötmat" de onyttigaste alternativen såklart haha.. Har inget fancy ställe att tipsa om direkt haha. Men det här är i alla fall mina favoritmat ställen just nu.

 

Favorit på snapchat? Lusterlux och Desiperkins. Så härliga!!

 

Favorit frukost? Fetaste frukostbordet med frallor och massa olika pålägg till dom. De ska va ost, skinka, korvskivor, salami, Paprika, gurka, tomat, pickles, marmelad (finns marmelad få de gärna vara rostat också), stekt ägg eller kokt ägg, men ska de va kokt ska de också finnas kaviar. Sen vill jag ha massa frukt och bär, typ melon, jordgubbar, kiwi, banan, hallon, blåbär, som man kan äta som det är eller i yoghurt till musli. De ska vara vanlijyoghurt, eller päronfil. hade vart supergott med lite vindruvor, vitlöksost, briéost och salta kex också. I glasen vill jag ha Juice eller varmchoklad.

 

Favorit frisyr? Utsläppt med svalliga löskammade lockar

Favorit serie? PLL och det tycker jag är skitbra! Jag har kollat endel på Orange is the new black, såg alla avsnitt av Stranger things på typ en dag och även Gåsmamman. Väntar på nya avsnitt från alla. 

Upp