peyzi

Kategori: Tankar & texter

SAKER JAG MÅR BRA AV

- Att ha nya fräscha naglar.

- Nyklippt och färgat hår.

- När jag är brun.

- Att känna solen värma mig.

- Att vakna upp pigg och känna sig utvilad.

-Prata ikapp i telefon men en vän.

- Att vara i tid.

- Åka snowboard.

- Långt hår.

-Katter. (zorro..)

- När man hittar en ny bra serie och kollar på den dygnets alla vakna timmar tills den är slut haha.

-När saker blir som man tänkt sig.

- När man jobbat jättemycket och blir ledig.

- När det finns massa nya poddavsnitt ute precis när man behöver dom.

- Att ha resor att se fram emot.

- Bada.

-Sommar!

- När jag känner mig inspirerad på livet.

- När man unnar sig något fint man tittat efter länge.

- När någon hör av sig.

-Shopping.

- Uteserveringar med vänner.

- Känslan i kroppen efter ett tungt träningspass.

- Åka och hälsa på släkt och vänner.

- Ta igen tid med någon man inte pratat eller träffat på länge.

- Lägga sig i en ren och nybäddad säng.

-Sova över hos en kompis och prata ikapp i timmar.

- När man åker hem och hälsar på och ens föräldrar och får frågan vad man vill ha för mat.

- Att gå ut och äta en kväll mitt i veckan.

- En bra film.

- Att gå runt i mjukiskläder hemma.

- När man testar en ny maträtt och den blir riktigt god.

- När ens favorit youtubers lagt upp massa vloggar.

- En mysig hemmakväll.

- Lika mycket som jag uppskattar en rolig partykväll.

- Att ha saker inplanerade.

- När man får vårfeelings av att vara ute.

- När man bär en splitterny outfit.

JAG

Jag gör: jag har hållit på att rengöra mina vita sneakers och mina vita converse med våtservetter och tagit av skosnörena på dem. Sen ska jag spraya både skorna och skosnörena med vanish och sen tvätta dom i tvättmaskinen. Får hoppas att mina vita skor går att rädda!

Jag kan: köra gokart, smink och organisera, tre snabba.

Jag handlar: resor, mat, kläder, skor och nagelförlängning.

Jag borde: spara pengar och köpa en ny dator! (den har något glapp som inte går att fixa..) och så borde jag köpa en extern hårddisk och föra över allt jag har på min dator.

Jag måste: fixa mitt hår! Det behöver toppas och ljusas upp. Ska nog göra det precis innan jag fyller år, för då är jag hos mina föräldrar och hälsar på och kan passa på att gå till min favoritfrisör.

Jag vet: att jag mår bra när jag äter hälsosamt och tränar.

Jag tycker: om att ha saker inplanerade och att se fram emot det! 

Jag tänker: på hur jag ska lägga upp de kommande veckorna & månaderna.

Jag förbrukar: sånt jag använder varje dag, typ hudvård,hårvård och smink.. Tops och dylik! 

Jag lyssnar: på podcaster. Några exempel, ångestpodden, Anorlexia, Mathilda och andrea, den friska vargen, relationspodden med Bingo & Katrin.

Jag längtar: efter sol och värme!

Jag fasar: för våldtäckter, pedofiler, misshandel, människor och djur som inte har det bra, fattigdom, döden, naturkatastrofer, krig, ensamhet, lögnare, falskhet, utnyttjande, spindlar, mörker,.. Det här är ingen ordning eller nåt, utan jag bara skrev som det kom upp i huvudet och jag har säker glömt massa saker.

Jag använder: p-piller och duac för att hålla min hy så bra som möjligt.

Jag njuter: av ledighet efter en lång tid av hårt arbete. sommar och uteserveringar, vinkvällar med tjejkompisar, sol och bad, återträffar bla.

Jag äter: gärna glutenfritt. Mer veggo än vanligt. Gärna juice och frukt, mums! Tuggummi har jag alltid med mig. På helger slinker det ner lite för mycket av det goda..

Jag struntar: i att sminka mig när jag bara ska vara hemma för att jag tycker det är skönt.

Jag tittar: på youtube för det mesta. 

Jag läser: The secret och Therese Lindgrens bok, Ibland mår jag inte så bra.

Jag vill: testa praktisera som VM, följa med pappa till USA i höst, åka snowboard och bocka av saker från min bucketlist!

Den här listan hittade jag på paows blogg. Tyckte den va rätt rolig att svar på. Gillar ni att läsa sånt här? Förresten, jag vet att det inte kommit något inlägg sen i tisdags. men jag var tvungen att lämna in min dator igen och sen fick jag tillbaka den och den funkar inte. Hela fredagen reste jag, från 15.20 till 04.00 ish. Igår sov jag halva dagen eftersom jag var restrött. Duschade, gjord mig i ordning och sen hade filmkväll med K och Alle. Vi hörs med mer uppdatera imorgon. Puss!

HOROSKOP

Läser ni horoskop? Tror ni på det? Jag brukar läsa mitt horoskop. Tycker det är intressant och att det är kul att se om det stämmer. man får typ en gnutta av "framtiden" när man läser om sin dag, eller sitt kommande år. Kanske det som gör att jag gillar att läsa horoskop.. Jag vet dock inte om jag tror på det och det är för att ibland stämmer det inte. men det är roligt när det gör det hehe.

Årshoroskop brukar jag läsa i början på året och sen gå tillbaka och kolla om det har stämt. här och här kan ni läsa om förra året om ni också vill jämföra. Nu har jag läst på Veckorevyn och Elles hemsida. Vill ni läsa om ert 2017 kan ni göra det här och här

STORYTIME

I morse klev jag upp och packade, fixade mig, var förbi en klädaffär här i lillbyn (sidenote) fick presentkort av morfar, så jag skulle kolla om dom hade nå nice underställ och nån fleecetröja som jag kan ha när jag åk snowboard. (vet dock inte om ja hittade nå eftersom jag skriv det här dagen innan) I let you know, men mina förväntningar är inte höga..

anyway, sen måst vi fara typ hundra år innan bussen gå och den gå 14:49 och de är x antal mil dit. Jag kan int ba gå ner till en busskur, eller busstationen här och sen tame dit. Utan min pappa måst köra me dit och he ta typ en timme.sen sitt vi vid en P-ficka längst vägen mitt i skogen och håll koll i backspeglarna, för att he kolsvart ute och kan va typ 30minus, så man sitt där och glo tills bussen kom och då spring man ut och snör ut resväskan ur bagagen och stå där så att busschauffören uppfatta att man ska med. De här måst ske snabbt. Missa man bussen, då få man åka dan efter! En gång, så uppfatta int bussen att han skull stanna, så att pappa fick köra ikapp bussen och bete sig som en idiot på vägen för att busschauffören skull fatta att han skull stanna.. Men han fattade ändå int. Alltså han sladdade förbi bussen, körde varnings-blinkers, blinkade, bromsade in och höll på, ALLT för att bussen skulle fatta att jag skulle med, tro ni han fatta? Nä. Så kom de en P-ficka och pappa börja blinka, för att han tänk att nu måst busschaufförn fatta att vi ska med, så då kör vi in på P-fickan osså kan bussen stanna bakom. Pappa stanna på P-fickan, men såklart inte bussen.. HAHA! Alltså?? Så he va ba att sätta igång bilen, kapp köra, typ rally förbi igen, osså höll han på sådär som i början, försökte bromsa in bussen och allt, tillslut ställde han sig rakt över vägen!, så att bussen INTE KUNDE komma förbi, osså klev han ut och öppna bagageluckan, plocka ur min resväska och glodde på chauffören med en blick som sa ungefär "HE BA DU ÖPPNA DÖRRJÄVELN OCH HE NUUU!!" Lagomt stelt när jag klev på bussen sen haha!  

Nu när man tänk påre så undra man hur de såg ut från chaufförens vinkel, tänk så trodde han de va nån jävla galning som stoppa vägen och klev ut ur bilen, öppna bagaget och skull dra upp automatvapen eller nå.. Haha!! Nämen, fatta int hur han int förtod att han skull stanna? För vi ha då kört ikapp bussar förut och he ha då gått tio gånger smidigare, plus att där ja ska hoppa på, där äre ett busstopp. Hm.. 

Men ha de int hänt nå sånt här idag så borde ja sitta på bussen nu.

Alltså det är såhär mina texter se ut innan jag går in och ändrar om. Men jag orka inte göra det nu, plus att händelsen låt inte lika lustig om man skulle tala rikssvenska igenom det. Sorry but true. Jag är framme 18:45 ikväll. Therese ska hämta mig då och jag ska sova hos henne. Sen hoppas jag Selma tillfrisknar snart så att vi kan träffas så fort som möjligt och att hon får fira sin dag på fredag utan sjukdom. Vi hörs imorgon! 

NYÅRSLÖFTEN

Löften och löften.. Jag kallar det hellre mål. För ett löfte för mig är något jag lovar mig själv och ett mål är något jag strävar efter. Klarar jag inte ett löfte, så blir jag besviken på mig själv och får ångest. Därför väljer jag att kalla det mål och kan sikta mot det istället. winwin! 2016 klarade jag 10 mål. När jag läste igenom dom dagen innan nyår så kändes det som att jag inte hade klarat några, men jag gick igenom dom igen och tänkte efter och då var jag uppe i 10 stycken. Jag tycker mitt 2016 har varit ett riktigt dåligt år och därför trodde jag inte att jag skulle ha uppnått något mål. Så det kändes skönt att jag hade det. Många mål som jag inte gjorde var "nöjen" typ fara på Liseberg, åka till Skara osv. Men det var för att jag bodde borta och jobbade hela sommaren. MEN, detta får mig att verkligen vilja göra mer sådana här saker detta år! HA MER KUL. Fara på små utflykter, ta vara på tillfällen osv. För jag jobbar SÅ hårt och sen är jag arbetslös, så de finns ingen tid för mig att göra roliga saker. Så detta vill jag verkligen ändra på i år. 

Några av målen jag klarade 2016 var: Börja blogga mer, ha ett nytt jobb på g, besöka en ny plats, hitta en eller flera nya vänner, åka iväg på hotellweekend med K, lägga pengar på fina naglar, do something good for someone who can not thank you, do something outside of you´re comfort zone.

Detta år har jag delat in mina mål i olika kategorier. Jag har "framtid", "nöjen & fritid", "annat","träning & hälsa" & "fortsätt med". Till den sista kategorien har jag lagt över några mål från förra året som jag helt enkelt vill ta med mig och fortsätta med detta år också. Vissa mål har jag igen, för att jag tycker de är bra mål.

Såhär ser mina mål ut för 2017 just nu. Listan kommer förmodligen att fyllas på. Skrev den här i fredags och kommer på något nytt nästan hela tiden.

 

FRAMTID: 

-Lista ut vad jag ska göra nu. 

-Ha ett nytt jobb på g.

-Spara så mycket som möjligt.

-Skaffa ett hem.

NÖJEN & FRITID:

-Köra gokart minst en gång!

-Besöka skara sommarland.

-Hitta en eller flera vänner.

-Besöka en ny plats.

-Göra klar min receptbok

ANNAT:

-Take an important risk.

-Do something outside of you´re comfort zone.

-Do something good for someone who can not thank you. 

TRÄNING & HÄLSA:

-Testa mer vegetarisk och veganskt.

-Ät mer frukt och grönt.

-Få in en träningsrutin och sluta inte.  

FORTSÄTT MED: 

-Fortsätt blogga, ca ett inlägg om dagen.

-Fortsätt lägga pengar på naglar, det förtjänar du!

-Fortsätt utesluta gluten i så stor mängd som möjligt.

 

MITT 2016

Jag svarade på den här listan förra året, om ni vill läsa den så länkar jag den HÄR. Jag tänkte att det kan bli kul om jag svarar på samma lista varje år här på bloggen. Så får man se hur saker förändras, vad jag gjort annorlunda, vad jag tyckte om mitt år, hur det gick med mina nyårslöften osv. Det blir väl kul va?smile Sen vill jag önska er ett alldeles fantastiskt nyårsafton och ett alldeles fantastiskt nytt år! GOTT NYTT ÅR PÅ ER!! 

 

Beskriv 2016 med tre ord: Hårt, lärorikt och kämpigt.

Hur tycker du 2016 har varit? 2016 har varit som en berg och dalbana. mycket ångest och ensamhet, men också utmanade på ett bra sätt. Jag har övertygat mig själv i mycket.

Bästa köpet? Min Calvin klein väska och mina snowboardkläder måste det nog vara!

Vem har du umgåtts mest med? Umgicks väldigt mycket med Cicci.

Har du blivit bättre på något? Ja, jag har utvecklas mycket i mitt yrke detta år.

Vad var extra dåligt med året? Att jag inte hittade ett nytt jobb direkt efter att jag slutade på mitt förra. Att jag fortfarande inte har ett eget hem.

Vad var extra bra? Att jag hade möjlighet att åka till strömsund och träffa mina släktingar och vara med på Miriams dop. Att mina yrkeserfarenheter som jag har fått detta år, ger mig möjligheter. När mina föräldrar hälsade på mig i sommar på Öland. Den dagen jag kom tillbaka efter 3 månader och fick träffa och sova med älskling igen. Utekvällarna i Öland. Att jag fick se Visby för första gången i mitt liv.

Bästa minnet? En hel sommaren på Öland är svårt att slå!

Vilka städer besökte du? Sävsjö, Jönköping, Vetlanda, Nässjö, Eksjö, Kalmar, Borgholm, Göteborg, Visby, Skellefteå, Strömsund, Östersund, Ö-vik, Malå (haha ingen stad)

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag hade aldrig varit i Visby innan, jag var butikschef, besökte slottet i Borgholm med mamma, jag var på dop och bröllop för första gången.

Vem saknade du? Jag saknade Elin och Sandra. 

Vad önskar du att du gjort mer? Jobbat. nu i höst och vinter.

Vad önskar du att du gjort mindre?  Ätit mindre utemat.

Vad spenderade du mest pengar på? Utemat, mat & entrér

Vad gjorde du på din födelsedag? Ingent firande alls, jag jobbade på dagen som en vanlig dag.

Finns det något som har gjort ditt år bättre? Jag vet inte, tycker att det generellt har varit ett skitår.

Hur skulle du beskriva din stil i år? Arbetskläder eller festkläder. 

De bästa nya människorna du träffade? Jag träffade inga nya människor i år.. Det hade jag verkligen velat!!

Klarade du ditt nyårslöfte i år? Ja det gjorde jag! Tillslut så!

Kommer du ha ett nyårslöfte? Jag skulle vilja skriva en lista med saker jag vill uppnå nästa år och sen ha som mål att pricka av allt på listan.

Dina nyårsplaner? Jag och Elin ska fira in det nya året tillsammans. Det blir att äta gott, dricka vin ur finglas, skåla på tolvslaget, kanske en sväng på klubben. Vi får se helt enkelt!

Vad ska du ha på dig på nyår? Tänkte ha ett glittrigt fodral, men i sista sekund lånar jag en klänning av Elin. Den är svart, knälång, v-ringad och tight. Till det har jag ett par silvriga klackar och ett par superfina örhängen i silver som jag köpt från glitter. Naglarna är matta och mörklila och sminkningen har inslag i samma färg.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Det får vi se då! Jag hoppas det sker en DRASTISK ändrig i alla fall. För just nu har jag inget liv. 

Tror du 2017 kommer bli lika bra? Det tror jag!smile

Slutligen vilka planer har du för 2017? Jag ska assistera eller praktisera, jobba och flytta.

 

Gillade ni listan? Antar att jag inte är den enda som bara legat ner idag? haha... Så trött efter nattens firande. Jag och Elin vaknade typ efter 16 idag.. Ska packa ihop alla mina grejer nu. Sen ikväll vid 10 tar jag en buss till Norsjö för att möta upp brorsan och hans tjej. Sen ska jag åka med dom till pappa. 

Hoppas ni hade en fin nyårsnatt! And say hello to the new year! Jag uppdaterar er mer under morgondagen. kram!

SOCIAL FOBI

Efter det slog mig att saker jag tycker har varit jobbiga och som är jobbiga än idag, förmodligen handlar om social fobi, så kan jag inte sluta grubbla på det. Det kommer upp när jag ska sova och det gör att jag ligger och tänker på det istället för att sova. Så är det med många saker, det återkommer på kvällarna och gör att jag inte kan sova. Men jag vet att när jag har fått ur mig allt brukar det släppa. Så jag kommer skriva av mig om allt.

Jag har aldrig riktigt reflekterat över att social fobi är något jag har haft. Varför det är så, tror jag är för att när jag har växt upp så har man aldrig pratat om det. Varken i skolan, hemma eller med vänner. Idag, pratas det mer om psykisk ohälsa och det lyfts fram på ett annat sätt än de gjort förut. Mycket tack vare de som försöker krossa den här tabun på olika sätt, tex poddar och youtubers och det är jättehärligt att se. Därför väljer jag att publicera den här texten och inte bara skriver ner den i ett dokument på min dator.

I år, så googlade jag social fobi och fick upp ett test, som jag gjorde. Man ska svara på 14 frågor. En fråga kan tex vara "Att tala (eller agera) inför en grupp" Man får då välja mellan 5 alternativ per fråga, vilket är "Inte alls, Något, Måttligt, Mycket och Väldigt" alla mina svar är mycket eller väldigt.. Jag fick 52 av 56 möjliga poäng. (92.86%) och såhär står det på sidan: 

0-16 poäng - Troligen inte social fobi, 

17-21 poäng - Riskzon för social fobi, 

Över 21 poäng - Troligen social fobi,

Över 29 poäng - Troligen generaliserad social fobi. 

och jag fick alltså 52!!!!! poäng. Förstår ni. 29 poäng har man troligen generaliserad social fobi och jag hade 23 poäng MER än det. Alltså 4 poäng ifrån MAX. Det är ganska självklart enligt det här testet att jag har social fobi. Visst, bara för att jag gör ett test så behöver det ju inte bevisa något. men efter jag hade gjort det här testet, så börja jag tänka på det här och försökte sätta mig in i det.  Då, blev så mycket självklart för mig. Alla pusselbitar föll på plats. 

När jag tänker på mig själv som liten och mitt beteende. Som liten var jag OTROLIGT blyg. Jag minns att jag inte ens svarade på frågor som människor ställde mig. Om vi hade främmande på besök eller om vi var och hälsade på några vänner till mina föräldrar. Om dem frågade mig något, då minns jag att jag "låtsades" inte höra, eller gick iväg, eller typ "gömde" mig bakom mina föräldrar. ALLT för att inte svara. För att jag var så fruktansvärt blyg. Eller med andra ord hade sjukt mycket social fobi.....?

Födelsedagar eller julaftons. Dagar med attention. Jag minns att jag vägrade öppna paket framför folk och sa till alla "jag öppnar sen"  Detta hände ALLTID som liten, men jag minns att jag gjort så bara för något år sedan också.  Jag fick en present av en vän till mina föräldrar för typ 4 år sedan kanske och då gjorde jag så. En annan sak är när jag bodde hemma, då hade vi alltid många gäster över när någon i familjen fyllde år. När jag fyllde år,  tyckte jag att det här var skitjobbigt. För att först ska dom säga grattis till en och kanske ge något. Eller sjunga, fyyy!!! Jag säger alltid åt folk att inte sjunga för att jag tycker det är så otroligt pinsamt att jag vill krypa ur mitt eget skinn och försvinna. (tyckte det var svinjobbigt) sen måste (japp! Det kändes som ett tvång) att sen sitta vid bordet och fika med alla gäster på ens födelsedag. Det VÄRSTA var om en person frågar dig något då, så att alla kollar på dig och väntar på att du ska svara. Jag blev alltid illröd, fick knappt fram något svar och fort skulle det gå och sen skyndade jag mig in på toaletten för att sitta där tills jag slutat rodna och lugnat ner mig. 

Sedan jag flyttade hemifrån kommer de inte lika mycket folk när jag fyller år. De är familjen, morfar och Anita och ibland mina kusiner. I år firades inte min födelsedag. Jag brukar alltid passa på att åka hem till mina föräldrar där jag växte upp, när jag fyller år. Men i år jobbade jag nere i Småland och kunde därför inte åka hem. Jag minns att jag var SKIT nervös när jag gick till jobbet att någon skulle veta om det, men som tur va, så var det nytt jobb och nya kolegor, så ingen visste om det. Vilket var superskönt. På kvällen kom dock min killes kusin hit och hon sjöng för mig. Som jag skrev, så tycker jag det är otroligt obeskrivligt pinsamt och jobbigt när någon sjunger för mig. Men hur ska hon kunna veta att jag känner så, det gör hon inte, hon ville bara vara snäll såklart. 

Det jobbiga med detta är att jag aldrig kan visa uppskattning och tacka och få dom som faktiskt uppvaktar mig att visa hur mycket jag uppskattar det och hur mycket dom betyder för mig. För någonstans där inne gör jag det, bara det att jag visa nästan raka motsatsen eftersom det är så jobbigt för mig. Detta måste vara på grund av att jag hade och har social fobi.

Jag under högstadiet och gymnasiet. Jag har alltid varit riktigt dålig på matte. I högstadiet minns jag att jag brukade sitta och "låtsas" jobba när läraren var i närheten eller kollade på mig. Men jag räknade inte ett enda tal på lektionerna. För jag fattade ingenting. Men jag VILLE verkligen inte fråga om hjälp.  Jag frågade aldrig om hjälp. Jag satt alltså hellre där på lektionerna och gjorde ingenting än att fråga om hjälp. För att jag tyckte det var så otroligt pinsamt och jobbigt när en lärare hjälpte mig. Ibland kom läraren fram även fast man inte räckt upp handen och började hjälpa mig. Det var det jobbigaste kom jag ihåg. Just med matten också, för att jag minns att min lärare försökte förklara så, så många gånger men jag förstod ändå inte. Utan ja satt bara där och låtsades förstå, satt och nickade eller bara svarade som om jag förstod honom. Det värsta var när jag var tvungen att svara, för då kunde jag inte svara, för att jag förstod ingenting egentligen, då blev läraren lite "förtvivlad" och tog allt en gång till. I dom situationerna satt jag bara och tänkte  "snälla kan du gå" jag ville bara krypa ur mitt skinn  och försvinna. Var det på grund av det här jag hade så svårt att koncentrera mig och lära mig, för att jag hade social fobi och den fokuserade mer på allt runt om mig och vad som var jobbigt och pinsamt och att min lärare skulle gå, alltså allt annat än att jag faktiskt skulle lära mig?

I högstadiet tyckte jag också det var SÅ FRUKTANSVÄRT JOBBIGT med högläsning. Då man va tvungen att läsa ett stycke ur en text, antingen pekade dom på den som skulle läsa eller så gick man i tur ordning. Samma sak när en lärare gick igenom något på tavlan och sen pekade på en person som skulle svara.  

För det första hade jag ont i magen från att dom sa att dom skulle peka på någon eller att man skulle läsa högt. Jag satt HELA, HELA tiden och tänkte (om det var peka) "HOPPASHOPPASHOPPAS SNÄLLASNÄLLASNÄLLA." (Ibland bad jag tom till gud.. ) att läraren INTE skulle pekar på mig. När det gick i turordning, jag spände mig i hela kroppen, jag tappade andan, jag svettades, jag skakade, jag blev yr, jag hade en sten i halsen och en trumma i bröstkorgen, som jag svalde upp och ner, när det var EN eller TVÅ personer innan mig, då visste jag att det började bli nära, redan då kunde jag börja skämmas och bli röd för att jag visste att det snart var jag. och så blev de värre och värre. Mitt hjärta pulserade SÅ HÅRT, som om jag precis sprungit 2 mil allt vad jag orkar och dessutom står under ett pistolhot. Ni ANAR inte hur JOBBIGT det var. Jag var helt slut! Helt jävla utmattad! Efter sådana här lektioner. Jag får ONT I MAGEN av att bara tänka på det här. ÄNNU VÄRRE var det på engelska lektioner.. JAG VILLE VERKLIGEN INTE PRATA, SVARA ELLER FÅ HJÄLP!!! I engelska. Jag hatade engelska så, så, så mycket! Det var det värsta jag visste! Och här var man tvungen att ha grupparbete där man pratade engelska också. Så här blev även grupparbeten jobbiga. Det knöt sig i magen varje dag jag hade svensk-engelska (jag hade de istället för något annat språk typ spanska osv) på schemat eller engelska. Språk och matte är så otroligt svårt för mig. 

Ett hemskt minne från högstadiet. Det är en gång när jag skulle ha nationella prov. Jag minst inte vad för slags prov.. De kanske var engelska...? Jag minns inte heller om man skulle läsa något eget eller om det var ur en bok. Men man skulle läsa i alla fall och i grupp, för ett visst antal människor. Jag berättade lite längre upp i texten om hur jag kände för att läsa inför grupp.... Så ni kan tänka er hur det här gick. Jag har ett svagt minne av att jag blev indelad i en grupp, men att jag TOTALVÄGRADE, att jag absolut inte kunde, jag fick inte fram ett endaste, endaste ord och att jag bara grät och grät och skakade och sa att jag inte kunde. Läraren var sjukt oförståelig och bara "DU MÅSTE LÄSA I GRUPP!!!" och att få sån press på sig att du inte har något val alls, att bli tvingad till något som för dig är så fruktansvärt jobbigt, det är fan inte kul! Tillslut så har jag för mig att dom tog in några tjejkompisar till mig, någon jag kände bättre och någon jag kände lite sämre och undrade om jag kunde läsa för dom istället. Jag tyckte det var lika jävla jobbigt!  De jag skulle läsa för ba "-skynda dig, så vi få gå iväg och äta" "-om du bara läser det här så kan vi få gå igen sen och du behöver aldrig göra det här mer" "-om jag börjar läsa, kan du läsa efter sen då" De höll på så, så tillslut. Efter väldigt, väldigt lång tid. Så började jag. Jag HICK-GRÄT och snorade, grät så jävla hårt  och snyftade så jävla mycket att man inte ens hörde vad jag sa. Är inte det här ett tecken på social fobi om något? Det finns liksom ingen annan förklaring till varför det här annars var så fruktansvärt hemskt för mig. Alla i 9an gjorde detta det året, det vara bara mig det blev såhär för. Jag vill aldrig, aldrig i hela mitt liv utsättas för den här situationen igen, vet jag att jag tänkte.

Nu idag, när jag tänker på det här och läser mina egna ord och påminns om den här händelsen. Så tycker jag bara att det är så jävla sjukt. Tänk om lärarna hade uppmärksammat hur jobbigt jag hade det i skolan och speciellt efter denna händelse. Borde inte dom hjälpt mig på något sätt? Lyft frågan i alla fall? och framförallt tagit hänsyn till det.

Jag tycker inte att skolan ska vara på det här sättet! Jag tycker inte att man ska bli TVINGAD att svara på en fråga eller att man ska bli TVINGAD att läsa för andra eller bli TVINGAD till grupparbete. Om det är såhär jobbigt som det var för mig. För skolan var ett rent helvete för mig. Det var såå mycket ångest, så mycket prestationsångest, så många tårar, så mycket stress och så mycket tvång! Det var alldeles för mycket för mig.. och det var jag tvungen att gå igenom i tre år till, för jag hade hela gymnasiet kvar. Jag är så, så glad att jag har gått ut skolan pga av det här. Det är av denna anledning jag aldrig skulle se mig själv plugga vidare. 

Tiden efter gymnasiet, på arbetet och arbetsintervjuer. Det här är i nutid som jag snackar om. Först kan jag berätta om hur det är att gå till och vara på en praktik eller en "prov-arbetsdag" första dagen. För mig är det SÅ HIMLA HEMSKT. För det första kan jag inte somna, för att nervositeten börjar slå mig hårt redan på kvällen innan när jag ska försöka lägga mig och sova. Det går aldrig! Jag kommer ALDRIG utvilad första dagen. Utan hela natten innan har bestått av tankat som snurrar och snurrar i huvudet, som gör att jag inte kan somna och håller mig vaken många timmar längre än när jag ville gå och lägga mig och många timmar in på natten. Sen när jag väl har lyckats somna, så vaknar jag oavbrutet, nästan varje timme. Så en störd sömn, plus kanske tre timmars sömn.. Det är vad det brukar bli. 

När väckaren ringer är jag fett trött för att jag knappt sovit något och utmattad för allt tänkande och all nervositet. Sen har jag ont i magen och är samtidigt lite stressad. Inte för att jag behöver stressa, för att jag har förmodligen klivit upp överdrivet tidigt, men jag har ändå en slags stress i kroppen. Den värsta känslan slår mig dock när jag är färdig. När jag har gjort mig i ordning klart och klätt mig. För att då vet jag att det är nära. DÅ. Får jag ångest. Ont i magen, jag får yrsel, jag får en klump i heela bröstet och i heela halsen. Sen får jag en super-orolig mage och ibland måste jag gå på toa typ fyra gånger på loppet av en kort stund, precis innan jag ska dra. Sen när jag väl drar är jag så ångestfylld och helt ifrågasättande i huvudet (tex om det är värt att gå ens osv..) det här tänker jag heeela. vägen. dit. När jag väl kommer fram och går in, (det är den värsta biten, det är så fruktansvärt jobbigt) när jag kommer fram och presenterar mig, har jag ingen aning om vad personen jag talar med säger, utan det enda jag hör i mitt huvud är mina egna tankar som fokuserar på hur jag typ "nervös-rycker" med huvudet för att jag liksom är på helspänn i hela kroppen, att jag skakar om händer osv. Jag brukar också alltid se på den här arbetsledaren hur den personen ser att jag är nervös, ibland är jag så nervös att jag smittar av mig till personen..  

Jag var på en arbetsintervju för ett tag sedan. Det här var för en klädaffär i en annan stad. Så jag frågade om K kunde följa med som stöd, vilket han gjorde. När vi satt i den här staden och väntade tills jag hade tiden för mötet, så mådde jag så dåligt. Min mage var jätteoroligt, jag hade magknip, jag mådde illa!! Jag visste inte om jag skulle spy.. Det flimrade framför ögonen och jag kände mig helt yr. Jag grät fyra gånger inom loppet av 20 minuter, jag hade skithög puls och hjärtat bara klappade i mig. Jag satt och försökte lugna ner mig genom att prova andas på olika sätt, medans K satt och strök mig på ryggen och sa fina ord. Allt för att peppa mig. Hela situationen var bara så kaosartad och jag visste liksom inte vart jag skulle ta vägen eller varför jag ens skulle på den här intervjun, där och då. 

Tillslut blev klockan tid för mig att möta upp för intervjun.. Jag började gå mot butiken.. Jag såg att det stod två personal vid ingången till butiken, så jag förstod att det var dom jag skulle ha intervju med. Sen är mitt minne en lucka, en svart lucka.. Jag har ingen aning om jag hälsade med ett ordentligt handslag eller inte, om jag presenterade mig med mitt namn eller vad jag sa.. Jag har heller ingen aning om vad dom sa.. Jag har ingen aning om vad de hette.. Allt är bara svart. Sen minns jag att vi går på väg mot Espresso House, där vi ska ha intervjun (det hade hon sagt till mig på telefon någon dag innan, så de visste jag.) På vägen dit frågor en av dem mig vart jag bor, jag säger namnet, sen frågor hon vart det ligger för att hon är lite osäker och undrar om jag kan förklara. Jag får då HELT, TOTAL blackout i huvudet och jag kan inte förklara vart det ligger för att jag kan inte minnas vad ställena i närheten heter, för att jag blir så ställd av nervositet så det bara blir svart i mitt huvud. Så jag säger istället hur lång tid det tar att åka dit med tåg. För det är de enda jag kan få ur mig och hon fortsätter, frågar vad som ligger i närheten och om bilavståndet. Jag kan bara svara "jag vet inte" men egentligen vet jag. Jag blev så jävla nervös att hela mitt huvud nollade sig och jag kunde inte komma på något. Fatta att jag inte ens kan svara på vart jag bor, pga av att jag är så nervös. Hur går det då på själva intervjun.. Bra fråga, för det var det enda jag kunde tänka på då.. 

När vi kom fram frågade de mig om jag vill ha kaffe, jag dricker inte kaffe. Finns det något oskriven regel här att jag "borde" ha tagit kaffe? Bara för det ser "vuxet ut" Jag hann tänka på det.. Men sen tänkte jag på att det är många som dricker té, istället för kaffe också.. Sen slutare med att jag tänkte "äh skitsamma, varför ska jag låtsas vara någon som jag inte är! "Jag tar en varmchoklad, tack" Egentligen ville jag kanske ta té men jag vågade inte. För att jag var rädd för en möjlig situation som jag kunde ha hamnat i då. Eftersom jag visste inte om man var tvungen att hämta varmvatten och tépåse själv (de gör man på  vissa caféer) eller om hon skulle servera mig en kopp med varmt vatten och jag skulle hämta tépåsen själv därefter heller? Eller att hon skulle fråga VAD jag ville ha för téa. Varför var jag rädd för det här? Jag vet inte, men en sån sak gör mig ännu mer nervös, typ tanken av att jag skulle gå runt där och inte hitta téa nånstans och dom bara väntar på mig och sitter och kollar på mig typ..? SÅNT tycker jag är jättejobbigt också, går in på det lite mer sen. Grejen är den, att i slutändan spelade det inte någon roll vad jag tog för dryck. För att jag rörde inte ens koppen på hela intervjun. Jag glömde tänka på att jag INTE KAN dricka eller äta i sådana här situationer. Så egentligen skulle jag bara sagt att jag inte ville ha.. För det var lite pinsamt att den bara stod där.. Men jag KUNDE inte. Jag hade aaaldrig kunnat ta en klunk.

Jag kämpade med att låtsas som att jag satt och pratade till någon annan, för att de skulle bli lättare. JAG VET också att man SKA HA ögonkontakt med den man pratar med, men det kunde jag inte heller. Jag försökte! Men så fort jag fick ögonkontakt, så spände jag mig så mycket att jag kände hur min blick skakade, hur mitt huvud typ "ryckte" förmodligen för att jag spände mig så hårt och inte kunde slappna av? När det blir såhär, då kan jag bara fokusera på det och tappar sedan bort mig. När hon pratade, då kunde jag däremot verkligen inte titta vart jag ville, utan då kändes det som en självklarhet att jag skulle kolla på henne, men vad händer då? Jag hörde INTE ALLS vad hon sa, det enda jag kunde tänka på var hur hennes mun rörde på sig, eller hur hennes ögon for, och när  hon kollade rakt på mig, då blev jag sådär stel och "darrig" och svimfärdig i blicken, och tänkte då bara på att hon såg det. 

Vill ni veta det sjukaste med hela den här intervjun är? Att när jag sitter och pratar till henne, så SER JAG PÅ HENNE att MIN nervositet suger ALL energi ur henne, att hon påverkas av min nervositet så sjukt mycket! Hon sitter liksom och tar djupa andetag, sitter och hämtar andan (precis som om jag berättar för henne att någon ska dö) alltså DEN tyngden har hon över sig när jag pratar. Alltså kan ni tänka er???? OCH, när jag sitter där och pratar med henne, så har hon en penna i handen som hon sitter och fifflar på.. Helt plötsligt så BRYTER HON SÖNDER PENNAN!!! hhaha... Alltså, jag gjorde henne så nervös att hon bröt av sin jäkla penna! Visst jag kan skratta åt det nu i efterhand. Men samtidigt är inte det här roligt alls.

För att idag, så får du vanligtvis chansen till ett jobb EFTER en intervju. Jag är däremot SUPERDUKTIG på jobbet! Jag vet att jag skulle göra ett riktigt bra jobb hos företagen jag söker till. Själva arbetet har jag som sagt inga problem med när jag kommit in i det, utan det är vägen dit problemet sitter hos mig. 

Tex intervju som du precis läste om, eftersom det tar SÅ mycket energi och är så jobbigt och tungt för mig i sådana situationer, så ger det mig mindre chans till jobb. Det är det som är det sura i de här, det är att, bara för att det är en person som är duktig på att snacka, så betyder inte det att den personen gör ett bättre jobb sen. Förstår ni hur jag menar? Det kan vara jag och en till som söker till samma jobb. Jag har förklarat hur jag är nu och så säger vi att den här personen är helt tvärt emot, den är skitduktig på att säga rätta saker och har inga problem alls med att prata, utan tycker det är lika lätt som att prata med vem som helst. Då kommer förmodligen inte jag få jobbet, utan den andra. Men den här personen kanske inte alls kan lika mycket som jag kan på jobbet, men han kunde prata sig till jobbet och fick det ändå.. Hänger ni med? För mig hade det varit mer gynsamt om jag tex fick praktisera mig fram till en arbetsplats, hellre än en intervju. För jag är en helt annan person på jobbet, än vad jag är i fikarummet, på mötet eller på intervjun.

Sociala sammanhang, restauranger osv. Tillbaka till det här med att jag inte skulle ha vågat att hämta té. Det är också en situation där jag blir såhär som jag pratat om i hela den här texten. Om jag är på en restaurang och ska äta med någon, då skulle inte jag kunna hämta bestick, servetter eller något om jag inte visste var dom låg. Kanske inte, tom om jag visste var dom låg.. Att hämta mer mat på en buffé, eller att gå på toa och sen gå tillbaka till bordet. Att beställa mat med några och stå sist i kön och sen leta efter vart dom andra satte sig. Allt det här är situationer som jag tycker är jobbiga. Jag tycker det är jobbigt att gå förbi folk när dom kollar på en. För om man sitter på en restaurang tex, då vet jag själv att man ibland kollar upp och tittar på den som passerar eller den som hämtar mer mat eller vad det nu kan vara. Jag vet att det är något man gör, utan att man tänker på det. Sen kan det vara någon som kollar för att hen tycker man är fin eller har en fin tröja eller liknande. Man ser sig omkring liksom, det är inget konstigt med det. men, ändå. Även om jag vet med mig det här, så försvinner inte min känsla, jag tycker ändå att det är jobbigt. Jag tycker också att det är jobbigt att äta framför personer jag inte känner. Drar mig därför till hörnbord, bord som är lite mer avlägsna eller bord där man kan sitta med ryggen emot alla andra. 

Ett annat exempel bland folk när det inte känns bra, är tex på tåg, att gå själv på stan, att gå in i en biosalong, att gå in i ett rum sist eller att komma bland de sista på festen. Så hur ska vi summera det här, öppna platser, plaster med massa människor, där man kan sno åt sig uppmärksamheten försöker jag undvika. Jag försöker inte undvika det medvetet, utan typ som nu när jag skriver det här, det är då jag inser att jag har undvikt sådana här situationer. Som restaurangen är jag medveten om och redovisningar, högläsningar, att få hjälp i skolan osv är jag också medveten om, men tex det här med att gå in sist i en biosalong, det är inte så att jag planerar så att vi åker dit långt före, för att jag ska undvika situationen, utan jag vet bara när jag skrev det att samma känsla finns där. När man kliver in i slutet, då det känns som alla stirrar på en, det tycker jag är så jobbigt.

Jag har ingen aning om vad för typ av hjälp det finns där ute mot social fobi. men jag vet att jag hade ingen aning om vad det innebar innan och när jag var liten så visste jag nog inte ens att det fanns. Om jag nu hade hört det så hade jag ingen aning om vad det hade för betydelse. Varför var ingen där och såg det här och typ berättade det här för mig? I tid? Nu är det så sent.. Vad kan jag ens göra? Typ utsätta mig för situationerna? Det gör jag, hela tiden, men känslan släpper inte för det. Utan det är fortfarande så otroligt jobbigt hur mycket jag än gör det och det enda jag vill är att slippa känna det jag känner i sådana situationer. Jag avundas dem som inte har det såhär och som har lätt för att prata och ta för sig. SHIT vad jag ser upp till er! Det känns som att så mycket hade varit så himla mycket enklare. Det känns också som att så många mer möjligheter hade funnits om man slapp känna såhär.

BEKÄNNELSER

Jag önskar att jag hade en fotograf som följde med mig överallt, varje dag. Som kunde fota mig hela tiden haha.. Då hade bloggen varit riktigt bra. Varje gång man har en snygg outfit osv.. 

Jag har aldrig ätit kräftor eller sushi, tycker båda ser så äckligt och oaptitligt ut.. Detsamma gäller surströmming, lukten får mig att tappa matlusten.. Förstår inte varför man ens ska äta något som sticker i näsan som det gör. 

Jag är sämst på lagom. Är allt eller inget, aldrig eller alltid. 

Jag tycker inte om något slags kolsyrat vatten. 

Enda gången jag dricker mjölk är till bullar eller när jag gör varmchoklad. 

Jag blir deprimerad när jag är rastlös haha.. 

Bland det roligaste jag vet är att planera inför något. Ex vad man ska ha på sig, smink, skor osv och när dagen är kommen. När man sitter där på förmiddagen, ivrig och taggad lyssnar på musik och fixar sig hehe..

När jag känner mig som snyggast Målar oftast upp en bild i huvudet exakt hur jag vill se ut, när jag ha exakt den outfiten eller de där nya skona som passar perfekt till den toppen och sminket.. När jag känner att min outfit, hår och make är enad, fyfan vad jag känner mig snygg då!!

Jag gillar inte spontana utgångar. När man sitter ofixad sju på kvällen och man bestämmer sig för att gå ut. Stressigt och jag hinner liksom inte peppa. De utgångarna blir aldrig bra. Men sitter man en fredag kväll, fixad och chillar med några och någon föreslår utgång, absolut! Då är jag på. 

Mitt drömyrke Drömmen är att kunna leva på en hobby. Blogg, yt, smink eller styling! Skulle också vara kul att jobba som PT! Jag vill ha en pt..

Min MINST lika stora dröm är att tävla i formel1. Jag vet att jag skulle kunna bli en riktigt bra förare! För jag har det i blodet. hehe. (det märks när jag kör gokart, talangen sitter kvar även om det gått 6 år mellan gångerna jag satt i en kart, det var som om allt kom tillbaka så fort jag kom ut på banan igen. typ som att cykla) Jag skulle ha min pappa som en av mekanikerna, för vi har ett bra samarbete ihop och han förstår mig bäst när det gäller det. och jaa.. Jag har självförtroende när det gäller att vara bakom ratten i en gokart! Bästa känslan jag vet! Lyckan i kroppen! That feeling!

Jag har svårt att komma ihåg namn på låtar, människor jag möter, vad filmer heter osv.. De jag umgås med får istället försöka klura ut vad eller vem jag menar, genom att lyssna på mina långsökta beskrivningar haha. En låt är dock omöjlig för mig att försöka förklara, (så jag ids int ens) För låttexten fastnar heller aldrig, i så fall bara några ord osså kanske jag int minns hur melodin gick..

Jag tycker det är godast att äta på kvällen. Dock det sämsta, så jag försöker äta en tidigare middag, så att om jag vill äta något på kvällen så blir jag hungrig eller sugen tidigare. För jag tycker att det känns bättre att äta kvällsfika vid 19 än vid 23 liksom.

Under vinterhalvåret, måste jag smörja in mina läppar och händer och hy varsamt, blir väldigt torr annars.

Jag tycker det är kul att bada. Vattenland och stora badhus, de kommer jag nog aldrig växa ifrån!

Just nu är jag inte nöjd med min vardag.

1 DECEMBER

Idag är det 1 December. Jag började morgonen med att skrapa en lucka på min adventskalender. I år fick jag en triss-kalender av mamma. (Hur kul hade det inte varit att faktiskt vinna och hur perfekt vore de inte just nu när jag verkligen skulle behöva det). Nu sitter jag under en mysig filt, dricker varmchoklad och tänkte köra en Christmas tag här på bloggen och svara på lite julfrågor. smile

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar är så himla gott!!

Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar.

Vad framkallar mest stämning under december? Julpyntet, ute i städerna och i hemmet. Snö, Julmusik (nån som vet någon bra lista?), lussebullar och julskinka.

Hemma eller borta? Jag har alltid firat jul hemma. Tills för något år sedan, då mina föräldrar särade på sig. Då kan man som int fira "hemma" längre. Men hemma som där jag har växt upp, då är svaret hemma. 

Utomlands eller Sverige? Int i ett varmt land i alla fall, för att jag vill ha snö för att he ska kännas jul för mig.

Köttbullar eller prinskorv? Ehm he måst ju vara båda på julen..

Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender.

När vill du att snön ska falla? I november och så skare va snö heela december. Detta är första gången ever jag ser grön gräsmatta ute och he är för att ja ä i Småland.

När tycker du att det är dags att pynta? När jag har eget, så vill jag ha det pyntat och julgran hela december.

Blir du oftad mättad när julen är slut? Nä. Jag tyck he gå alldels för fort.. Men när julen väl ha varit då känns vintern ganska onödig. Om man int bo i ett fjäll å kan åka snowboard. 

Julkorv eller julskinka? vafan julkorv? He lät int alls gott.. men julskinka är sjukt gott på macka!

Vilken är din favorit julfilm? Åh, javet precis! Det måste va den här filmen näre ä en kvinna som bo i en liten stuga typ utanför London och en kvinna som bo i nåt stort city och ha världen drömhus, å sen byt dom boende. haha äre nån som fattar vilken film ja mena? Kommer aldrig ihåg namn..

Konstigaste julklappen? haha jag fick en tecknad Bratz film när jag typ va 19 år eller nå..

Favorit julgodis? After eight, toffifee, skumtomtar, dumlekakor, lindt lindor, lussebullar, mandariner

Vart firar du jul i år? I år kommer jag inte att fira i min hemstad. Utan jag kommer åka till Göteborg, till min bästa vän Elin och fira jul tillsammans med henne. 

Hur ser en julafton ut för dig? För det mesta bara äter vi haha.. Går upp tidigt på morgonen och fixar i ordning mig, medans min mamma brukar göra gröt. När gröten är klar sätter vi oss till bords. Morfar och Antia var med förra året. Till gröten brukar vi äta nybakat brö som Anita bakat, på mackorna har vi ägg och kaviar eller julskinka och starksenap, eller ost. Här brukar jag äta typ hur mycket som helst. Jag tar åtminstonde en macka med varje pålägg på och sen ännumer. Så himla gott! Speciellt för mig som älskar bröd annars. (javet, så himla dåligt egentligen, men så gott) Sen åkte morfar och Anita iväg för att fira jul med Anitas släkt. De brukar vara varannat år med dom och varannat med oss. Kvar var jag, mamma och min brorsa. och vad gjorde vi? typ ingenting haha.. Pratade, kollade på julfilmer som gick på tv, kollade på kalle anka och käkade julgodis. Efter Kalle brukar vi äta julbord. Förra året kom pappa och åt julbord med oss och även min gudfar Tony. Det är inte mycket jag gillar på julbord, hatar all sill och allt vad det nu är.. Det jag äter är prinskorv, köttbullar, julskinka, skivade ägg, potatis och brunsås, (jag brukar alltid be om brunsås till julbrodet (för att jag måste alltid ha någon slags sås till min mat) och så mackor till det. Efter julbordet så hänger vi i soffan igen och har matkoma och kollar på tv. Sist av allt öppnar vi julklappar. Förra året åkte vi med pappa hem efter vi öppnat julklappar och fortsatte julen där, med att öppna julklapparna från honom. 

Vad önskar du dig i år? Jag önskar mig hörluar, uggs, en finare kappa som jag kan ha till klänningar och kjolar när jag går ut, vantar, mössa, ett par feta googels, koppar från kerstin tillberg, YSL black opium parfym och höst samt vinterkläder. Min garderob består av 90% sommarkläder i och med att jag alltid lyckats vara arbetslös under hösten och det är då man fyndar dom snyggaste plaggen för både vintern och hösten. Efter jul finns de bara skit i butikerna fram till våren, då finns de hur mycket fint som helst och sen under sommaren finns de ingenting igen and so on.

Vad gör du första december? Det är torsdag idag, vilket betyder att de kommer ut ett nytt avsnitt av både svartsjön och Wahlgrens värld, så det ska jag kolla på. Hade jättegärna velat gå och köpa lussebullar också!

vantrivs och har ångest

Vad gör man om man vantrivs med sin livssituation? Den frågan och dens följdfrågor kommer upp i mitt huvud var och varannan dag. 

Det finns en fördel med att bo där jag bor idag. En fördel är att här i småland kan du enkelt ta dig iväg till olika städer samt huvudstäderna med buss eller tåg, vilket är en befriande känsla, till jämförelse med där jag har vuxit upp. 

Nackdelar. Det så många anledningar som jag inte kan skriva om här. Men av det jag kan skriva kommer jag att dela med mig av. En nackdel är att jag inte har några vänner här. Det är SÅ jobbigt och jag känner mig så himla ensam. Jag har ingen släkt eller familj här heller, det tycker jag också är jobbigt. Men det är ändå något som går bra, för att jag vet att jag kan hälsa på när jag vill. Så det går ändå bra. Men kombinationen av ingen släkt och inga vänner, det får mig att känna mig så ensam. Hur hittar man ens vänner i den här åldern? Alla vänner jag lärt känna ha vart genom skola eller jobb. Om man inte har den möjligheten, vad gör man då?

En annan sak jag vantrivs med är boendesituationen. Kommer inte gå in på alla orsaker. men en är att jag, som ni flesta av er vet, har bott i en resväska i fyra år, snart fem.. Det enda jag längtar efter är ett eget hem, en plats jag kan ha mina saker i och där jag kan känna mig hemma. Skaffa katt, inreda och vara hemma. Detta ger mig ångest varje dag, att jag inte har ett hem. 

Allt känns så himla hopplöst för mig vissa dagar.. Vissa dagar kan jag komma in i ett mode, där jag börjar jobba mot mina drömmar, är glad, målinriktad, har förhoppningar och ser bara möjligheter. Men sedan nästa dag, då finns det inte alls där och jag tycker då inte att det är någon idé att ens försöka. Istället börjar jag undrar vart jag är i livet, vad jag ska göra och plötsligt blir jag helt vilsen. Då kommer ångesten. 

Idag har varit en otroligt ångestladdad dag. Det har varit en riktigt tung eftermiddag, med både tårar och ångest. När väckaren ringde, då ville jag inte gå upp ur sängen. Jag ville typ stänga av väckaren och somna om och sova bort hela dagen, för en negativ tanke sa att jag ändå inte hade något att göra.. men jag lyckades skaka loss den tanken och kliva upp. Drack ett glas vatten, bytte om till träningskläder och sen körde jag ett cardiopass med fokus på rumpa, några rumpövningar och magövningar. Det blev ett bra pass och jag blev glad och stolt över att jag tog mig upp och tränade istället för att ligga kvar i sängen. När jag hade tränat färdigt, började K laga omelett till oss. Jag tänkte då att medans han gör det, kan jag passa på att ringa A-kassan. Vilket jag gjorde också. Det här var  typ 78e samtalet jag har ringt sedan jag började ansöka.. Där hare varit så mycket frustation hit och dit som jag inte ens orka gå in på. (Detsamma gäller AF..) Nu va de nåt annat strul som jag måste fixa och som förmodligen kommer dröja till nästa år. Så det var kortfattat ett samtal som sa att jag inte skulle ha ett öre denna månaden. Ångesten då... Ångest av att jag inte kommer kunna köpa något.. Varken någon mat.. eller ens hygienartiklar.. Ångesten över att inte kunna ge bort något i julklapp till någon detta år heller.. Ångesten över att inte kunna köpa någon nyårsklänning eller julklänning. Ångesten över mina planer över jul och nyår.. Ångesten av att jag inte kommer kunna göra något överhuvudtaget i december... 

Sen satte jag mig vid datorn för att kolla på yt medans ja åt upp. Detta gjorde att jag började må bättre, där och då. Sen gick jag och duschade. Därefter hände en sak som gjorde att jag fick ångest och kände mig upprörd, arg och ledsen. (Kan tyvärr inte dela med mig om vad som hände.) Sen satte jag mig vid datorn för att söka jobb. Gick in på platsbanken och fyllde i hur många kategorier som helst, alla mina erfareneheter, alla tänkbara orter, län osv, fyllde i supermycket för att det skulle bli mer jobb att välja emellan. De kom fram 14 arbeten, varav 1 kunde jag söka. Sen gick jag in på tre andra jobbhemsidor och sökte på alla möjliga orter osv. Hittade inget arbete jag kunde söka på någon av hemsidorna. Då kände jag det jag nämnde i början av detta inlägg. Att jag vantrivs. Min situation och alla frågetecken. Strax därefter kommer tårarna. Jag bara grät och grät och K försökte prata med mig och jag kunde inte säga varför jag var ledsen. Det var helt enkelt för mycket. För mycket frågetecken och för mycket ångest och jag kunde inte sluta gråta. När jag hade lugnat ner mig bestämde jag mig för att skriva det här inlägget. Varför ska jag dölja att jag är ledsen? Varför ska man bara visa den perfekta ytan i alla sociala medier? Det här ska inte kännas pinsamt. Men för mig gör det de. Jag målar upp en fasad om att allt är bra och jag mår så bra. Men jag mår fan skit! Jag är arbetslös och jag lever i en resväska.. Va ska jag göra? Jag vill inte ha det såhär! 

Q/A

Har du några piercingar?

Jag har två piercingar, på tungan och i naveln! Har dock tagit ut min navelpiercing nu, för min kropp hade stött ut den så mycket, så att jag inte vågade ha kvar den något mer. Vilket är sjukt synd, för jag gillade den!

Vad har du på dig just nu?

Nikemjukis och ett svart linne jag köpte i London förra året 

Vilken årstid är bäst?

Helt klart sommaren!

Hur ser den perfekta morgonen ut för dig?

En helgmorgon utan planer, när jag får sova hur länge jag vill, kliva upp, stretcha & träna, sen göra en god frukost och lägga sig i soffan eller i sängen igen och mysa länge.. 

Vad tycker du mest om hos dig själv?

Min kreativa sida. Att jag inte ger upp även om det är tufft

Vad är du bra på?

Jag är bra på att köra Gokart, att komma i tid (tidspessimist), bra på smink och styling, att se de positiva hos människor, jag är en bra lyssnare och jag är bra på att laga mat (några snabba sådär, är bra på massa andra saker)

Sover du hellre själv än tillsammans med någon?

haha.. Jag sover aldrig själv! Jag avskyr det. Så jag sover hellre tillsammans med någon, helst sover jag med Kevin.

Vem i din familj har du mest gemensamt med?

Vilken svår fråga.. Asså alla i min familj tycker jag är väldigt väldigt olika. Alla gillar olika saker och är duktig på olika grejer. Jag utskiljer mig ganska mycket från min familj med mina intressen och hur jag vill leva och var jag vill bo mm. Båda mina föräldrar är dumtjuriga när det kommer till sport och det är jag med. ​ ​Men just mest gemensamt skulle jag nog säga min bror, för när vi väl umgås och snackar så förstår vi varandra på ett sätt som inte mina föräldrar skulle göra. 

Är du romatisk?

Ja

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen?

Jag hade inte gjort det, för att OM det tog slut, så skulle jag inte vilja ha mitt x namn på armen. 

Vad gillar du för stil hos tjejer och hos en kille?

Hos tjejer gillar jag väldigt blandat.  ex Lovisa Barkmans, Filippa Hägg, Therese Kudzak, Upcloseandstylish och Desiperkins på insta. men sen tycker jag också om Fanny Lyckman och yt Antys stil som är väldigt ball. En kille är snyggast i en bekväm men ändå genomtänkt stil, lite classy men inte för uppklätt. 

Vad ogillar du mest med dig själv?

Att jag övertänker så mycket. Att jag har socialfobi (det är jobbigt och det förstör och försvårar så mycket) När det gäller utseendet så är det mina halgus valgus på fötterna, de gör ont och känner mig inte bekväm utan sockar.

Finns det något i ditt liv som du ångrar?

Jag ångrar saker som jag som yngre gjorde och hur mitt yngre jag var

Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?

Att jag är blyg eller kaxig typ.. Men när man känner mig så vet man att jag verkligen inte är det! 

Vilket är det bästa sättet att ragga på dig?

Va social, omtänksam och öppen, charmig och flirtig

Är du bortskämd?

Nej

Var du aktiv i skolan?

Jag skolkade ganska mycket i slutet på gymnasiet men jag har alltid gjort det jag ska göra och när jag väl pluggar så pluggar jag MYCKET, för att jag behöver mycket mer tid och massa olika metoder för att jag ska komma ihåg saker.

Favoritdryck på morgonen?

Juice eller tea!

När brukar du oftast gå och lägga dig?

Minns inte senaste gången jag somnade innan 12, så de säger väl en del?

Är du blyg?

Ja, därav socialfobi som spökar. Men jag gillar att lära känna nya människor, älskar att umgås med massa folk och träffa nya människor, samtidigt som jag tycker det är SKITjobbigt och sväljer ner en ångestklump gång på gång.. När man känner mig så är jag inte blyg på långa vägar.

Sysslar du med någon idrott?

Nej de gör jag inte. Tycker dock att det är tråkigt då jag tycker idrott är riktigt kul. Skulle lätt kunna börja spela innebandy igen, det är svinkul!laughing

Nästa mål i ditt liv?

Jag har väldigt många mål. Men för att överhuvudtaget kunna uppfylla någon av dem så måste jag först och främst ha ett jobb, så det är mitt första mål just nu. Sen så fort jag har fått det, så är nästa mål att flytta till egen lägenhet med Kevin.

Hur svarar du i mobilen?

"Hallå" om det är ett nummer jag inte känner igen så svarar jag "Hej de ä Pernilla"

Brukar du komma i tid?

Ja. Som jag skrev i en av frågorna innan så är jag tidspessimist. Exempel, jag ska åka buss och den går 08.17 säger vi, då kan jag redan stå vid hållplatsen kl 8 haha.. Detsamma gäller när jag ska gå upp till något, ställer alltid väckaren för tidigt, brukar ha en timme kvar innan jag behöver gå när jag är klar. Så typiskt mig..

När mår du bra?

När jag är med Kevin, När mina nära och kära mår bra, När jag har något att se fram emot, när jag tränar regelbundet, och när jag gör något jag tycker är roligt.

Vanligaste färg på dina kläder?

Jag har alltid på mig något svart. Om det inte är kläderna så kanske de är en jacka eller skorna osv

Beroende av?

Internet, välmående och sällskap haha..

Vem behöver du mest just nu?

EEEEllliiiinnnnn, min älskade bästa vän! Har träffat henne alldeles alldeles förlite detta år! Gör ont i kompishjärtat!!

Vad får du oftast komplimanger för?

Oftast? jag vet inte, känns som de oftast är olika. Kan va ett plagg eller ett par skor, mitt hår, min makeup eller en kroppsdel.

mina tankar kring mat genom åren och podd tips

Jag tänkte egentligen blogga om vänskap idag. Men jag lyssnade på podd igår kväll och jag blev så tagen och ville tipsa er nu nu nu! 

Innan jag skulle somna igår låg jag och lyssnade på Anorlexia. Helt nyfunnen podd för min del och jag gillar den supermycket! Det är två tjejer som tidigare haft Anorexia och de pratar om allt kring sjukdomen, tex tankar, erfarenheter, hur dom ser på det idag vs då, vad dom tycker man kan göra om man misstänker att någon i sin närhet har det och mycket mycket mer. 

Jag tycker att det är jättebra att dom pratar om det här och jag lovar att det kommer hjälpa många där ute! Riktigt bra och starkt av er tjejer! 

Jag har haft lite olika förhållande till mat. Jag tänkte berätta om hur det har sett ut för mig genom åren. För visst är det viktigt att prata om. 

Jag tävlade i gokart när jag var liten. Detta gjorde jag i ca 7 år, under hela lågstadiet och upp till sista året i mellanstadiet. Alla 7 år hade jag en bra syn på mat, men de fanns även en stund då jag inte gjorde det. Jag vet inte vilket år det var eller hur gammal jag var då. Jag minns inte heller om det var under en sommar, eller om det kanske hände två gånger på ett och samma år och inget mer. Det vet jag inte. Jag minns bara tanken jag hade.


Jag minns att det någon få gång hände att jag vid matbordet vägrade äta, jag skrek, grät och ville verkligen inte. Jag minns att jag trodde att mina föräldrar hade lagt någon "förhäxning" i maten som skulle göra mig fet. Hur sjukt?? Lilla jag, som typ lekte med barbie, tänkte på mat på det sättet? Jag minns också att när jag hade på mig min gokartoverall, att jag gick och höll in magen?? En annan sak var att både föraren och gokarten tillsammans skulle ligga mellan en viss vikt, för att kunna tävla, annars blev man diskad från tävlingen. Rätta mig om jag har fel, men jag tror, att en lättare gokart går snabbare än en tung. Då blir det inte rättvist, därför skulle tävlande ligga mellan en viss vikt. En del vägde som man skulle, gjorde man inte det, då fick man sätta fast vikter på karten. Jag hade typ så många vikter att det inte fick plats mer.. Pappa var orolig efter varje race, när dom satte mig på vågen, att jag skulle gått ner nåt gram under racet och att de lilla skulle göra att vi int gick igenom viktklassen. Som tur var hände aldrig det. Men på tal om det, jag minns, att jag tänkte där och då att siffrorna var superviktiga för mig och jag hoppades att jag inte skulle se på vågen att jag börjat väga mer. Det var liksom viktigt för mig?? För lilla mig?! 

Det som skrämmer mig är att en ätstörning kan växa fram redan i ett barns huvud. 

Ett annat minne jag har från min barndom, är att jag och en kompis är ute och hoppar studsmatta, vi kanske går i fyran eller något, sen sitter vi där på studsmattan och drar in magen för varandra?? och drar i skinnet på våra beniga barns-kroppar och säger "såhär lite/mycke kan jag dra ut här" vi liksom tror att vi har något slags fett på kroppen.. Så ska det inte va! Hur kommer det sig ens att man tänker på sånt så långt ner i åldern? Hur står det då till nu, med tanke på alla sociala medier?

I högstadiet, när jag kommit in i puberteten då åt jag huuur mycket som helst. Till middag kunde jag äta upp en hel ugnspannkaka med smör och sylt på helt själv, till kvällsfika rostade jag upp nästan ett helt paket med rostbröd, varje kväll. Det fortsatte upp i gymnasiet. Här hade jag dock inte möjligheten att äta så mycket, eftersom jag bodde i en studentlägenhet och hade begränsat med pengar. Så då levde jag typ på endast snabbmakaroner. I början av månaden hade man kanske korv eller köttbullar till makaronerna, sen hade man bara ketchup och i slutet åt man bara makaronerna med typ smör i haha.. Sista året i gymnasiet så hade vi 6-8 (minns inte exakt) veckors praktik innan jul. Då pendlade jag till Växjö och hade praktik där. Den här perioden fick jag nåt dille om att äta nyttigare. Köpte fisk (som jag annars inte alls äter, tycker inte om det) och en påse frysgrönsaker, så gjorde jag flera små matlådor av det. Så kunde jag typ käka bara en sån matlåda på en hel dag och äta nåt knäckebröd på kvällen. De va ju inte direkt hälsosamt.. De va inte för att jag tyckte om det eller för att jag var sugen på det, jag gjorde det bara för dumma tankar i huvudet.. Men som tur är höll de bara på i den perioden. 

En annan liknande period hade jag när jag jobbade som Make up Artist. Jag hade jättelånga arbetsdagar och då är det extra viktigt att man får i sig näring och energi. Nej, då kunde jag dra i mig endast ett ägg på morgonen, sen hade jag en liten matlåda som jag åt typ 9, halv 10 på kvällen. Då hade jag vart utan mat i 12 timmar eller mer och arbetat hela hela dagen. Så himla dumt!

I sommar hade jag skitdåliga matvanor också. Då handlade det inte om att jag inte åt, för jo, jag åt och jag åt mycket. Men jag åt typ bara skräpmat, alltså jag käkade ute skitmycket. Men det var dels för att det var en lat och enkel utväg för att man inte orkade laga mat efter man jobbat eller när man hade vart ute och festat. Då kände jag att min kropp inte alls mådde bra. De ingen direkt energi i cola och pizza liksom..

Idag äter jag det min kropp mår bra av, men också det jag är sugen på och gottar mig gör jag med. Mat är bra för dig, kom ihåg det.

Lyssna på podden. kram

FAVORITER

Nu är jag skrivsugen igen. Sitter i sängen och kollar på bloggar och jag fann den här listan på Biancas blogg och blev sugen på att själva svara på frågorna. Har bytt ut en del, tex "artisten" mot "youtuber" eller liknande, då det är frågor som passar mig mera. Annars tycker jag ni ska kika in på hennes blogg, hon verkar ha en så härlig vardag, sprider massa kärlek och livspepp och så bloggar hon massor om god mat som man blir inspirerad av. 

Favorit youtuber: gud, jag följer så många.. Men Therese Lindgren är en favorit.  

 

Favorit låt: Alltså svårt för mig att säga, tröttnar så fort på en låt, men just nu såhär i november tycker jag om att lyssna på mysiga och lugna låtar

 

Favorit produkt: Det första som kom upp i huvudet var min ansikstmask från lush. Den heter Mask of magnaminty. Den ska motverka finnar och pormaskar. Vilket den gör på mig! Den tar också bort "död hy" och andra orenheter. Jag känner mig så fräsch och len efter varje gång jag använt den. Spring och köp nu,nu,nu!

Favorit bloggar: Det måste nog vara Gabriella joss, kenza, Emilia angergard, Lovisa Barkman, och Biancas Ingrosso som jag nämnde längre upp i inlägget.

 

Favorit snacks: Alltså vad jag helst snacksar på en helgkväll framför en film eller? Isf är det nog chips och dipp (så jävla nyttig) men menar dom snack som i "mellanmål" under dagen typ, vad jag äter om jag blir hungrig när jag jobbar typ? Så är svaret en frukt eller inget alls och väntar till jag ska äta middag typ.. (bad habit)

 

Favorit webbshop: men gud! Finns ju SÅÅ många beroende på vad jag är ute efter. Men Nelly.com är en stor favorit all times, Raglady där har dom alltid något snyggt, just nu har jag världens cravings efter ett halsband som jag vill ha därifrån.. Om det är något som tagit slut i storlek som jag hittat på tex någon av dom sidorna så går jag alltid in på zalando och kollar om det finns där, för de har vääldigt brett utbud. Sen har Zalando sjukt mycket fina skor, både klackar och sneakers. Inredning då skulle jag säga Ellos, de har massa fint! Om jag ska beställa smink är det främst från Kicks, Madlady, sen brukar jag även kika in lite då och då på JFR.se eller Craycray.se. Hårprodukter beställer jag typ alltid från beautysecret.se eller Lyko och min favorit kroppslotion beställer jag alltid från Tvalskincare.se, en vacker dag när jag bestämt mig för att köpa en parfym/parfymer till mig själv kommer jag klicka hem dem från parfym.se för de är mycket billigare än om man tex skulle köpa dem ute i butik.

Två sidor jag fått upp ögonen för ja, sen i slutet på förra året typ är rebecca stellas hemsida. Där kommer jag lägga en stoor beställning ifrån när det väl görs! Den andra sidan jag tänker på är Chiquelle, det har en massa snyggt och där hittar jag också alltid något! Men har tyvärr aldrig beställt något. Vilket långt svar de blev hehe.. Men nog blev ni inspirerade!

 

Favorit färg just nu? På kläder är det Kahiki grön, "rostfärg" om ni förstår vad jag menar? och lila/röd. På läppstift är det nude. Naglar vill jag ha ombre,fransk, nude eller glitter. Skulle jag få feeling och köra på någon höstfärg skulle det bli vinröda eller en härlig lila.

 

Favorit instagram konto: Nu vill jag ju rada upp typ alla haha.. men några favoriter är upcloseandstylish, iluvsarahii, BrittneBabe eller bybrookelle. 

 

Favorit matställe? Alltså var jag helst slår mig ner och äter och njuter, eller typ bästa matstället? Äh, vafan, jag svarar väl på de båda haha..

Familj och vänner - Med vänner så är det på en mysig uteservering, dit man kanske hellre går för just stället, än för själva maten. Sitta ute i eftermiddags solen, snacka skit, äter mat och bara må. Mina favoritmatställen hos faniljen och vad jag helst äter hos dem. Jag börjar med morfar och Anita. Det är när Anitat lagat köttsoppa med Klimp! Finns ingen som gör det lika bra! När det kommer till mina föräldrar så älskar jag all mat som både min mamma och pappa gör, de är superduktiga på sina egna vis. De inspirerar mig sjukt mycket när det kommer till matlagning.  Hos mina kusiner äter jag helst tacopaj (både Therese och Tina lagar det SÅÅ gott!!) De gör även supergodgod marängsviss hehe.

Pizza ställen -Bästa pizzan är faktiskt i Malå i min lilla håla till hemstad, där gör dom en så jääkla god amerikans pizza!! Den heter Texas och på den är det köttfärs, lök, paprika och het sås. Den har fylligare botten och är sådär fluffig och ostig och till den beställer jag alltid Tzatziki breve, som jag öser på. Under samma amerikanska meny så finns det även en som heter Mexico, på den är det fläskfilé och lök (det är också peperoni och svamp men det väljer jag alltid bort och lägger till béasås istället. Till den har jag även Tzatziki till! Bästa kebabpizzan hittar du i en liten sketen kebabskisok i Nässjö som ligger precis vid mitt gamla gymnasie (åt alltid där då) eller här i Sävsjö på Gatuköket. På dessa kebabpizzor är det både pommes och sås. Mums! 

Kinamat - Bästa mongoliska buffén hittar du i Lindköping i stan, resturangen heter Ghingis Khan! Mycke att välja på, allt var supergott! En supergod kinabuffé hittar du i Vetlanda, Chili Thai. När jag beställer hämtmat från kina tar jag oftast samma och det är friterad kyckling, currysås och ris och de smaka typ lika bra överallt, men i Vetlanda på Resturang Asien där får man väldigt mycket mat för pengarna, man får så mycket kyckling att när jag och Kevin hämtar mat därifrån så brukar en beställa kyckling och den andra ris och sås. Så det är bra! Här i Sävsjö har dom en som heter Resturang Bambupinnar och deras currysås är TO DIE FOR. Där har jag även gått "liite" utanför min comfort zone och beställt wokad kycklingfilé med grönsaker och cashewnötter och det var också väldigt gott. 

Hamburgare - Säger bara ett namn, MAX. Deras chicken classic mål, de är en kycklingburgare som är SÅ GOD, till det strips ofc och smällt ost är ett måste. För att inte glömma chili cheesen, yummy!

Tacobuffé- Majoren A6 center Jönköping. De har allt du behöver i en perfect taco och sen har de även pizza slicer.(Tyvärr finns de inte kvar!)

Sallad - Den absolut GODASTE salladen jag ätit n å g o n s i n (!!) hittar du i Kalmar på en resturang som heter Kebaben. Där får du mixa din egen sallad och de verkligen ÖSER på, de snålar verkligen inte och du får välja supermånga sorter och allt är färskt och gott och de har en vitlöksås och currysås som är jättegod! Nackdelen är att det är så litet så det går knappt sitta där inne, är väl kanske meningen mest att man ska beställa hem, men vem bryr sig, då det är så gott? hehe

Ja, som ni märker så gillar jag typ vanlig "flötmat" de onyttigaste alternativen såklart haha.. Har inget fancy ställe att tipsa om direkt haha. Men det här är i alla fall mina favoritmat ställen just nu.

 

Favorit på snapchat? Lusterlux och Desiperkins. Så härliga!!

 

Favorit frukost? Fetaste frukostbordet med frallor och massa olika pålägg till dom. De ska va ost, skinka, korvskivor, salami, Paprika, gurka, tomat, pickles, marmelad (finns marmelad få de gärna vara rostat också), stekt ägg eller kokt ägg, men ska de va kokt ska de också finnas kaviar. Sen vill jag ha massa frukt och bär, typ melon, jordgubbar, kiwi, banan, hallon, blåbär, som man kan äta som det är eller i yoghurt till musli. De ska vara vanlijyoghurt, eller päronfil. hade vart supergott med lite vindruvor, vitlöksost, briéost och salta kex också. I glasen vill jag ha Juice eller varmchoklad.

 

Favorit frisyr? Utsläppt med svalliga löskammade lockar

Favorit serie? PLL och det tycker jag är skitbra! Jag har kollat endel på Orange is the new black, såg alla avsnitt av Stranger things på typ en dag och även Gåsmamman. Väntar på nya avsnitt från alla. 

questions

Hej.

Igår var jag på middag, det bjöds å fläskfilé och potatisgratäng, vilket var supergott! Idag är det en lugn dag och det känns behövlig för mig. Jag tog sovmorgon till halv 1 och när jag vaknade promenerade jag till konsum och köpte en stoor brunch. Det blev stekt ägg, rostade mackor, med ost, skinka och gurka och så köpte jag vattenmelon som jag skrivade upp och la i en skål till oss och  i glasen hade vi färsk juice. Mums! Resten av dagen och kvällen framöver ska jag bara sitta här vid datorn. Så himla skönt ibland att bara ägna flera timmar vid datorn, läsa bloggar och kolla på youtube och ögon shoppa lite. Håller ni med?

Tänkte svara på några frågor här nere som jag hittade på gabriellas blogg. Läser ni inte hennes tycker jag verkligen ni ska göra det! Så himla kul att följa hon i vardagen, hon har ett sådant liv som man själv önskar att man hade. Hon är jätteduktig på att uppdatera och förövrigt verkar vara sån himla fin och härlig männsika. In och kika!

 

Bästa just nu: Att jag har ett roligt jobb som jag trivs med, att min första lön därifrån kommer på torsdag.

Sämsta just nu: Vädret!

Längtar mest efter: Vår och sommaren., Längtar efter att fixa mitt hår som jag ska göra den 29e! Efter lönen och sakerna jag vill beställa hehe..

Gruvar mig mest inför: Hur det kommer bli med lägenhet och hur det ska gå att söka nya jobb efter detta, jag hoppas verkligen jag hittar något att börja på direkt efter detta. Dock är det mer än ett år kvar hehe, så förhoppningsvis kommer det lösa sig!

I sommar: Vill jag åka till Skara sommarland, göra något riktigt kul på midsommar med massa vänner. Jag vill träffa mina vänner i lappland. Jag vill åka till Öland med Elin och hälsa på Bella och Annie och så vill jag hälsa på mina kusiner i Strömsund och deras bebisar! Självklart massa sol och bad, fest, hänga på uteserveringar, äta glass och massa vattenmelon.

Tacksam för: Att jag har  världens bästa vän Elin. 

Godaste drickan just nu: Redbull eller cola

Måndaens bästa: Att jag fyllde år i tisdags och fick världens finaste presenter av nära och kära. Jag fick blandannat presentkort på Nelly, så nu väntar jag ivrigt efter en stor beställning därifrån. Sen att Jonna fixade en födelsedags fest till mig hemma hos henne, det var verkligen superkul och jättesnällt av henne!

Önskeresemål: åh. Alltså, det är en svår fråga. För jag vill resa och uppleva typ allt! Men något som jag blev sugen på igår var att åka till Bali när jag kollat på Keelas senaste vloggar, ser sååå fint ut! Eller efter ha sett Ther Perkins hawaii vlog, omg so mutch fun! Några andra resemål som kom upp i huvet bara sådär är miami, newyork, LA, sen skulle jag vilja åka till Bora bora och bo i en sån där "hydda" över vattnet.

Mest använda plagget just nu: hm. Mina svarta utsvänga byxor från ginatricot skulle jag tro, har det typ hela tiden på jobbet, de är både bekväma och snygga.

Dagens dröm:  Dom här nude heelsen från Schutz! Drööömm

längtan och saker som snurrar i huvudet på mig.

Vad tider rinner iväg! Imorgon är det redan 2 veckor sedan jag började på mitt nya jobb. Apropå det kanske ni undrar hur det går? Jag trivs superbra och tycker det är både roligt och väldigt lärorikt. Jag lär mig något nytt varje dag. Jag vill ge mig själv en klapp på axeln och beröm för allt jag har lärt mig och gjort, samtidigt varit med om, på en sådan kort tid. Girlpower!

Det som rullar i huvudet för mig mest just nu (förutom jobbet då) är nästa månad. Jag har bara roliga saker att se fram emot i februari! Jag och älsklings datum är den 12e, så det datumet varje månad vill vi göra något speciellt med varandra, då det är just VÅR dag. Så den dagen är alltid lite extra mysig för oss båda. Sen är det alla hjärtans dag den 14e, två dar efter det den 16e, så fyller jag år! Så då blir det också firande. I slutet på februari så får jag även min första lön från det här jobbet. Vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Min inköpslista bara växer och växer. Det absolut första jag ska göra är nog att springa iväg till hårfrisören! Är i stort behov. Har inte färgat håret sen i början av oktober, mina toppar är väldigt kluvna, mitt hår har fått en gul ton och jag har en megalång utväxt. Utväxten gör mig dock inte så mycket, för att jag har planerat att göra en ombre i håret. GUD vad jag längtar efter att fixa håret!!

Här är en lista med bara hårgrejer, mest som jag behöver köpa nytt för att det tagit slut, men också två grejer som jag verkligen velat ha en längre tid.

Jag vill jättegärna köpa en till hårförlängning, just nu har jag bara ett clip in set från Rapunzel och jag brukar ha två, för att håret blir mycket tjockare och jag tycker det är mycket finare. Från samma hemsida vill  jag även ha en hollywood locktång som jag velat testa så länge! Den ser ut att vara perfekt tjocklek för att få till sådana stora fina volymlockar i håret. Min inpackning är slut och där blir det en beställning på min favorit som heter macadamia deep repair masque. I och med att jag kommer måsta köpa nytt schampoo och balsamet också, så har jag tänkt testa från samma märke, då jag verkligen var supernöjd med inpackningen. Värmeskydd och torrschampo behöver också införskaffas, då det också tagit slut. haha ni hör ju! Behöver typ köpa nytt allt. Slutligen skulle jag egentligen behöva unna mig en riktigt bra kam till håret också, men de så mycket annat också, än alla hårprodukter som tagit slut, så de får kanske vänta till månaden efter.

Någon dag ska jag sätta mig och skriva ner ALLT som behöver köpas, så jag inte missar något. Har även gjort mappar på datorn från olika hemsidor med grejer som behöver införskaffas. Ska bli så skönt att bocka av och radera mappar allt eftersom grejerna inhandlas. Sen månaden därpå så ska jag unna mig något roligt. För visst är det tråkigt med inköp som bara behöver fyllas på.

Nej, nu ska jag sluta prata om mina inköp haha. Istället hoppa in i duschen och förbereda för jobbveckan. Imorgon jobbar jag kl 10 - 19.00. Vi har massa saker vi ska hinna med imorgon, men det kommer vi fixa. Ha en fortsatt trevlig söndag kväll. Så hörs vi! kram kram.